De Boer en Zwiep kampioen in Sportklasse

SCHOONOORD – De ovalracers André de Boer en Kevin Zwiep uit Schoonoord hebben afgelopen zondag in het autosportstadion De Polderputten in Ter Apel in de Sportklasse zowel het Nederlands Kampioenschap (NK) als de Noord-Nederlandse clubkampioenschappen (NNO) op hun naam geschreven.

De 44-jarige De Boer reeg dit seizoen samen met zijn teamgenoot Kevin Zwiep (27) het ene succes aan het andere. In de Sportklasse was het duo in de Honda CRX Vtech veel te sterk voor de concurrentie. Van de 22 verreden manches wisten De Boer en Zwiep er liefst 16 te winnen. Er was vier keer een tweede klassering en een keer een derde plaats. De Boer en Zwiep kwamen ook uit in de Superklasse. In de strijd om het NK eindigden ze op een plaats. Bij de NNO was er een…..plaats.

In de Sportklasse komen auto's aan de start met een maximum cilinderinhoud van 2030 cc.'De motorkeuze is weliswaar vrij, maar is wel merkgebonden aan de carrosserie. Het is echter wel toegestaan om de motor van binnen optimaal te tunen, zolang deze aan de buitenkant maar aan strenge eisen blijft voldoen. Het is een klasse die dus veel te bieden heeft voor de techneuten als De Boer en Zwiep. Het duo slaagde erin om het optimale uit hun Honda-racebolide halen. De nationale titel is voor De Boer en Zwiep een mooie kroon op het werk. Het duo uit Schoonoord is vastbesloten om komend jaar in autosportstadion De Polderputten in Ter Apel de positieve lijn door te trekken.


Foto: De ovalcoureurs André de Boer (44) en Kevin Zwiep (27) uit Schoonoord werden afgelopen zondag in Nederlands Kampioen in de Sportklasse. (Foto: Familie de Boer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda