Derde Monarch Rally goed voor 7500 euro voor Goed doel

EMMEN – Zondagmiddag werd weer een rally gereden door de Rotoaryclub Monarch Emmen en er gingen maar liefst 81 voertuigen van start met van totaal 182 deelnemers. Aan het eind van de dag kon de voorzitter bekend maken dat er ongeveer 7500 euro bijeen was gebracht.

De leden van Rotaryclub Emmen Monarch zetten zich herhaaldelijk in om geld bijeen te brengen voor goede doelen en organisaties die een steuntje in de ruggen verdienen. Dit voorjaar richten we ons met de Monarch rally op onderzoek naar de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa.

Dit is een erfelijk, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening. Debra Nederland, de patiëntenvereniging voor mensen met EB, en de stichting Vlinderkind, de fondsenwervende organisatie voor onderzoek naar EB, zochten hiervoor een mooi onderzoek uit, uitgevoerd het UMCG, en dat de patiënten met EB zal helpen. Met de Monarch Rally ondersteunt de Rotaryclub dit onderzoek en daarmee Debra Nederland en Vlinderkind. Zie www.debra.nl of www.vlinderkind.nl voor meer informatie. De deelnemers (Rotaryclub Emmen-Monarch hoopt op 80 equipes) komen langs mooie plekjes in Drenthe, Groningen en Duitsland.

Tijdens de rit maakt u kennis met cultuur- en natuurhistorische wetenswaardigheden. Vele bijzondere locaties en markante punten passeren de revue en een klein wedstrijdelement maakt deze toertocht nog leuker! Winnaar van deze rally werden voor de tweede keer op rij Ullie en Hiltrud Wette uit Duitsland.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda