Succesvolle teamgenoten Ferdy Snijders en Max Tubben beleven déjà vu in Kerpen

KERPEN - Het is alsof het de baan is die het voor ze doet. De kartende teamgenoten Ferdy Snijders uit Emmen en Max Tubben uit Nieuw-Weerdinge presteerden tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap in Kerpen allebei top, net zoals tijdens de eerste ronde, die ook al op de Duitse piste werd gehouden. Ferdy eindigde als eerste in het dagklassement in de KZ Plus-klasse, Max werd tweede in de KZ.

Voor Ferdi (35) betekende zijn dagoverwinning een déjà vu. Want tijdens de eerste ronde van het NK had hij ook al top gepresteerd op de Duitse baan. Destijds won hij alle drie de manches. Dat zat er deze keer net niet in, maar met de eerste, tweede en eerste plaats in de respectievelijke races was hij opnieuw dominant geweest.

“Ik ben er echt hartstikke blij mee”, was zijn logische reactie na afloop. “Ik ben ontzettend blij met hoe de dag is verlopen. Na de eerste keer in Kerpen heb ik best wat pech gehad, dus dan is deze overwinning natuurlijk wel lekker. Ik wist wel dat ik snel was, maar in deze sport moet alles kloppen om te kunnen winnen. Het is ook een gigantische sterk deelnemersveld in de KZ Plus. De eerste tien rijders zaten op één tiende van een seconde van elkaar qua rondetijd.”

“Ik ben heel zeker van mijn zaak en een heel goede monteur in Bjorn Helder in wie ik heel veel vertrouwen heb. En dan heb ik ook nog een ontzettend goede motor van Frits Duizendstra. Samen met de technische ondersteuning van RM Karting werkt dat als een goed geoliede machine.”

Hoewel de rondes in Eindhoven en Berghem en Eindhoven dankzij pech wat minder succesvol verliepen, zet Ferdy het kampioenschap nog niet uit zijn hoofd. “Met het schrapresultaat dat we hebben, is het nog steeds mogelijk”, zei hij. “Alleen moet ik vanaf nu dan niet meer veel verklooien. Dit resultaat was ook wel nodig voor wat betreft de punten.”


Zijn teamgenoot Max Tubben (15) had ook al weinig reden tot mopperen. Want de jonge Drent had met de tweede, eerste en tweede plaats in de respectievelijke races beslag gelegd op de tweede plaats in het dagklassement en was daar haast als vanzelfsprekend tevreden mee. Een knappe prestatie, zeker als je in ogenschouw neemt dat hij pas vijftien jaar oud is en daarmee de jongste van het veld is in de koningsklasse KZ.

Toch was hij niet helemaal gelukkig met zijn optreden op de Duitse piste. “Ik ben licht teleurgesteld in mezelf”, zei hij in de tent van zijn team. “Er had nog meer ingezeten, denk ik. Drie keer eerste worden is natuurlijk beter en dat had misschien ook wel gekund. Maar Joey (Hanssen, dagwinnaar, red.) heeft veel meer ervaring dan ik. Hij rijdt al dertien jaar in schakelkarts en ik pas twee jaar. Het is voor mij gewoon een kwestie van veel meters maken, dan krijg ik die ervaring ook.”

Max staat nu tweede in het kampioenschap op vijftien punten achterstand van Hanssen. Dat zijn concurrent veel meer ervaring heeft dan hij, doet niets af aan zijn ambities. “Ik ga voor de titel. We hebben nog maar twee rondes te gaan, dus het wordt wel lastig, maar het is niet onmogelijk. Je moet sowieso ook nooit opgeven, ook al is iets moeilijk.”

De komende ronde wordt gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Het is een baan waarop Ferdy nog nooit heeft gereden. Max wel, maar dat is al lang geleden, toen hij nog bij de Mini’s reed. Het wordt voor beiden dus belangrijk om van tevoren goed te trainen. Max kan zich nog wel herinneren dat het er lastig inhalen is. “Maar ik vond het wel een leuke baan om op te rijden. Hij is wel een beetje apart ook met de hoogteverschillen daar. Ik kijk er naar uit!”


Ferdy Snijders (L) wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: SW Vastgoed Verbetering, Autobedrijf Ferdy Snijders, Tuindeco, Caprotech, RM Karting en FDK Racing Engines.

Max Tubben(R) wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Autobedrijf Ferdy Snijders, Tuindeco, Caprotech, RM Karting en FDK Racing Engines.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda