William Kruit met gebroken enkel naar vierde plaats

EMMER COMPASCUUM - Zaterdag 24 juli hadden William en Delina een grasbaanwedstrijd in Stadskanaal. William lag alle 3 manches met een halve baanlengte op kop bij de 500cc specials. Zijn enige concurrent was hij in de tweede manche zelf. Door de hoge snelheid kwam er zoveel zand van zijn voorwiel wat hard tegen zijn eigen been aankwam waardoor hij uit balans raakte en onderuit ging.


Hij kwam uiteindelijk net 2 puntjes te kort voor de eerste plek. Eerste werd de Deen Jakob Nijmark en derde Nico Eibergen. Delina behaalde een keurige zesde plek bij de 125cc specials.

‘s avonds nadat William zijn motor klaar was begon de reis alweer richting België waar hij zondags in Zolder een speedway wedstrijd had meetellend voor het ONK. De eerste serie won hij met redelijke voorsprong. In de tweede en derde serie moest hij het opnemen tegen een al meer ervaren Fransman Steven Goret die in Veenoord in de A groep reed. William wist alle starts te pakken en 2 ronden op kop te rijden wat voor zijn tweede speedwaywedstrijd echt super is. In de vierde serie ging het echter goed mis ondanks dat hij ruim op kop lag. Hij vloog van de motor af. Hij was even zijn lucht kwijt en had hevige pijn aan zijn enkel.

Nadat hij met de ambulance van de baan was gehaald werd hij medisch gecheckt door een arts. Ondanks de hevige pijn in zijn enkel mocht hij toch weer meedoen. Gesteund en strompelend weer naar zijn motor kon hij toch nog deelnemen aan de A-finale waar hij zich voor geplaatst had. Hij had weer een kop start samen met de Fransman en gingen er samen vandoor. Helaas in de tweede ronde kon hij de druk op zijn step niet aan met zijn enkel waar je de motor mede mee stuurt en gleed onderuit en werd hierdoor vierde over de dag.

Toen we ‘s avonds laat weer terug waren zijn we toch maar even naar het ziekenhuis gereden om foto’s te laten maken van zijn enkel die achteraf zelfs gebroken bleek te zijn. Gelukkig lijkt het een redelijk onschuldige breuk en hoopt hij 15 juli al weer aan de start te staan in Noordwolde aangezien hij op dit moment bovenaan staan in het kampioenschap. Of dit lukt moeten we natuurlijk afwachten maar we houden hoop.
(eigen foto)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda