21e editie Streetball Masters Groningen ondanks de regenbuien goed bezocht

GRONINGEN - Streetball Masters Groningen is met 96 teams wederom het grootste 3x3 basketbaltoernooi van het Noorden te noemen. Onder deze 96 teams waren twee Duitse teams en een uit Italië. Vanwege de regenbuien werd de wedstrijd een aantal keren stilgelegd.

Vanaf 14.00 uur kwam de wedstrijd goed op gang en stond de Grote Markt weer vol met spelers en publiek. Het wisselvallige weer maakte de meeste spelers niet minder fanatiek en het publiek niet minder enthousiast.

Open Run Elite winnaar van de Mannen 23+ Elite
Van 10.00 uur tot 18.30 uur werden er in tien verschillende categorieën poulewedstrijden gespeeld. Bij de heren 23+ won team Sputters Oudjes uit Groningen. Bij de dames 23+ won team Inglorious Ballers uit Leeuwarden/Groningen. In de categorie mannen 23+ Elite streden maar liefst zeven teams om de eerste plaats, waarvan zelfs twee teams uit Duitsland en een uit Italië.

In de finale speelde Open Run Elite uit Nederland tegen Schiocchi Ballers uit Italië. Open Run Elite heeft uiteindelijk met een ruime winst (14- 9) gewonnen van de Italianen. Mascotte Thunder van Donar verzorgde de prijsuitreiking voor de categorieën Jongens U15, Meisjes U18 en Vrouwen U23. GasTerra verzorgde de prijsuitreiking voor de overige categorieën. De volledige uitslag van Streetball Masters Groningen staat op de website van 3x3planet.com.

Grote markt omgetoverd tot Urban Area
Op 21 juni werd de Grote Markt volledig omgetoverd tot een Urban Area. Cross Fit Noord verzorgde een demo tussen de wedstrijden door. Ook de clinics van ex-international Henk Pieterse werden dit jaar weer enthousiast ontvangen door de kids en hun ouders. Zo’n 75 kinderen deden mee aan de trainingen van de enthousiaste ex-international. De hele middag was er muziek van het DJ-duo Urban House Rockers.

Landelijke tour Streetball Masters
De landelijke Streetball Masters tour gaat na Groningen op 26 juni verder in Heerenveen. Na Heerenveen volgen Weert, Woudrichem en Rotterdam nog, waarna de finale gespeeld wordt in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Aanmelden voor deze edities kan via www.streetballmasters.nl. -