Weemoedige start EBV Mustangs U14-1 eindigt in zege

EMMEN - Met eindelijk weer een compleet team komt BVG (Groningen) op bezoek in sporthal Angelso. Het teleurstellende eerste kwart van de EBV Mustangs spelers zet ze weer op scherp dat ze met een waardige tegenstander van doen hebben. De centers doen hun werk opgezet door de guards en de forwards. De inhaalrace en nekslag komt aan bij BVG. Eindstand is uiteindelijk een serieuze overwinning voor de Mustangs: 76-40.

De Mustang spelers Jasper Wiegman, Jeroen Andre Groen in ’t Woud, Mats en Jurre van der Staay, Mateja Batanjski, Mathijs van den Hengel, Roan Fransen, Briyan Bos en Kees Venema treden aan met coach Paul Kardijk en trainer Erik van der Staay.

Weemoedig eerste kwart
Met 9 spelers tegen 7 van BVG zal het voor BVG een zwaardere strijd worden conditioneel. Het eerste kwart blijkt hier echter een vechtersteam te staan met een top guard die veel werk verzet. De Mustangs hadden hier geen antwoordt op en moesten hun meerdere erkennen in het eerste kwart met een eindstand van 17-23.

Coach Kardijk had tijdens de 1 minuut pauze de tijd om pit in het team te krijgen. Resultaat hiervan liet even op zich wachten, maar langzaam kwamen de Mustangs spelers langs zij in het tweede kwart. Deze wisten ze om te zetten in winst met een eindstand van 33-29.

Hogere versnelling derde en vierde kwart

Normaliter hebben de Mustangs het na de 10 minuten pauze zwaar om weer terug in de strijd te komen. Ditmaal was hier echter geen sprake van en met 2 centers in het veld begon de uitloop in de wedstrijd goed gestalte te krijgen. De guard van BVG werd beter verdedigd en kreeg het daardoor lastiger om door te breken. Ook pass’en werd door een goede verdediging van de Mustangs moeilijker voor BVG. Steals door Mustangs spelers werden des te meer gemaakt net als de rebounds en pick and steals. De erin gestoken pit werd aan het einde van het derde kwart duidelijk met een eindstand van 53-33.

Het vierde kwart was een kopie van het derde kwart. De blessure van center Briyan Bos van de Mustangs aan het eind van het vierde kwart mocht de eindoverwinning niet meer uit handen glippen van de Mustangs. Sterker nog, iedereen wist 2 of meerdere scores op het bord te plaatsen. Eindstand: 76-40. Volgende wedstrijd tegen de nummer Assist te Assen. Een zware uitwedstrijd op 6-5-2017.