HNBT wordt spectaculair

GRONINGEN - Met de aanmelding van de Nationale teams van Nederland en Isra?l zijn (weer) twee spectaculaire deelnemers aan het 18e HNBT bekend. Als klap op de vuurpijl zal ook een sterk selectieteam uit de Chinese provincie Xi'an op het HNBT aantreden. Nederland gebruikt het HNBT sinds enkele jaren als voorbereiding op de toernooien die het ieder jaar moet spelen. Het is gebleken dat je voor sterke tegenstanders niet ver hoeft te reizen; het Holland Nordic Basketball Tournament biedt voor het Nederlands team de beste oefenpartners die je je maar kunt wensen. Vorig jaar moest Nederland verzwakt aantreden, dit jaar zien we hopelijk het Nederlands team op volle sterkte.

De deelname van Israël U18 mag een bijzonderheid heten. Nooit eerder traden de Israeli's aan op het HNBT. Israël U18 zit in dezelfde B-groep als Nederland en Engeland. Op de Europese kampioenschappen werden genoemde landen respectievelijk 7e, 9e en 3e. Israël wordt gecoacht door de internationaal gelauwerde coach Yakov Gino, die ook een clinic zal geven.

Het selectieteam van Xi'an (midden-China, bekend van de terracotta soldaten) mag op het HNBT laten zien dat basketbal in China inmiddels een grote sport is geworden. Een vijftal jaren geleden maakte het nationale team van China U16 veel indruk. Nu is het de beurt aan wat oudere spelers. De deelname van de Chinese selectie is ontstaan via de stedenband Groningen- Tianjin. De laatste twee deelnemende teams worden komende week bekendgemaakt.

Tijdens het HNBT wordt dit jaar wederom een internationale coachclinic georganiseerd. De coaches Zoran Jovic, Ivica Skelin en Yakov Gino zullen enkele onderwerpen behandelen voor geïnteresseerde coaches. Meer details zijn te vinden op de website www.hnbt.com.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda