Inschrijving Streetball Groningen sluit maandag 27 mei

Zondag 2 juni het grootste pleintjesbasketbaltoernooi van Nederland GRONINGEN - Sinds jaar en dag is Streetball Groningen het grootste pleintjesbasketball toernooi van Nederland. Zondag 2 juni wordt de 19e editie georganiseerd van dit succesvolle evenement op de Grote Markt te Groningen. Inmiddels kan gesproken worden van een wijd verspreid deelnemersveld met teams uit Duitsland, Groningen, Friesland, Drenthe en het midden van het land. Op dit moment staan er ruim 90 teams ingeschreven. Inschrijven voor Streetball Groningen is nog steeds mogelijk via www.streetballgroningen.nl. De inschrijving sluit maandag 27 mei om 12.00 uur.

Het toernooi
Het pleintjesbasketball draait om het 3 vs. 3 toernooi. Er wordt op veldjes van 10 bij 10 meter gespeeld met 1 basket. Een wedstrijd duurt 10 minuten en de belangrijkste regel is: Fair Play. Een team bestaat uit 3 tot 4 personen. Deelname kan vanaf 8 jaar. Inschrijving kost € 30,- per team (incl. T-shirt). Naast de reguliere categorieën is er ook nog een rolstoelklasse. Inschrijven kan via www.streetballgroningen.nl


Nog meer wedstrijden
Naast het 3 vs. 3 toernooi op zondag 2 juni worden er nog meer wedstrijden georganiseerd.
Op het programma staat onder andere de 3 Point Shoot Out. Bij dit onderdeel is het de bedoeling dat er zo vaak mogelijk gescoord wordt binnen 1 minuut. Nieuw dit jaar is de GasTerra Team Shoot Out. Elk deelnemende team bestaat uit 3 spelers. De spelers worden verdeeld over 5 posities vanaf de basket. Vanaf elke positie moet er zo snel mogelijk worden gescoord. Het team met de snelste tijd wint. Voor zowel de 3 Point Shoot Out als de GasTerra Team Shoot Out kan op de dag zelf worden ingeschreven. Een leuke uitdaging voor basketballers.

Veel te beleven op de Grote Markt
Ook voor de bezoeker aan Streetball Groningen is er veel te zien en te doen op de Grote Markt. Henk Pieterse, ex-international profbasketballer, geeft zijn beroemde basketballclinics aan de jeugd. Deelnemer aan het toernooi of niet. Iedereen mag meedoen. DJ Lowpro is tijdens Streetball Groningen verantwoordelijk voor de beat. De dansers van Dansschool Addance laten zich van hun beste dansbare kant zien en verzorgen een spetterend optreden. Er staat een 40 meter lange muur waarop de beste graffitispuiters zich weer van hun kleurrijkste kant laten zien. Kortom: voor iedereen valt er iets te beleven tijdens Streetball Groningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda