Streetball in Groningen

GRONINGEN - Op zondag 8 mei vindt het jaarlijkse Streetball Groningen plaats op en rondom de Grote Markt in Groningen. Elk jaar trekt het evenement tussen de 130 en 150 teams uit heel Nederland en is daarmee het grootste pleintjesbasketball-event van Nederland. Uiteraard is het bekende 3 versus 3 toernooi de hoofdactiviteit, maar daarnaast zijn er verschillende side events. Zoals de Skillsshop Dunk Contest, U.S. Wear 3 Point Shoot Out. Ook Henk Pietersen, oud-topbasketballer, is aanwezig om verschillende clinics te geven waar deelnemers en toeschouwers aan deel kunnen nemen.

Vast item is inmiddels de Attraction Graffiti Wall, waar op een veertig meter lange wand voor het Stadhuis van Groningen, verschillende kunstenaars graffiti art maken. Nieuw dit jaar is side event GasTerra X-perience, een uitdagend parcours waar iedereen zijn basketbalvaardigheden kan testen. In 2010 sprong Vincent van Sliedregt over een Mazda MX5 heen tijdens de Skillshop Dunk Contest. Ook voor 2011 heeft hij een spectaculaire dunk in petto.

Deelnemers (vanaf 8 jaar) kunnen zich inschrijving voor Streetball Groningen via www.streetballgroningen.nl. De kosten bedragen € 30,- per team.

 

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda