FC Emmen met moeite langs DZOH

EMMEN - FC Emmen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen DZOH van start gegaan, maar kwam niet verdere dan een nipte 1-0 overwinning via een doelpunt van Remi van Ekeris. Ruim 1500 bezoekers om zoomden de groene mat op sportpark Zwaneveld in de Rietlanden. DZOH liet vanaf het begin zien dat het zich niet zo maar naar de slachtbank liet leiden. De nieuwbakken Zaterdag 1e klasser wist met meer dan honderd procent inzet het doel te verdedigen.

De kansen waren er voor FC Emmen via Jasin Assehnoun, Rui Mendes en Ole Romeny. In de 35e minuut bracht Mendes vanaf rechts de bal hard voor op Assehnoun, maar met een uitstekende reactie bracht DZOH doelman Nordin Middeljans redding. De afvallende bal werd door Ben Scholte over het doel geplaatst en vlak daarop zag nieuweling Maikel Kieftenbeld een bal op de lat vallen. Ruststand 0-0.

FC Emmen begon de tweede helft met een bijna compleet nieuwe ploeg. Met uitzondering van Kyan van Dorp, Assehnoun en Scholte werden acht spelers vervangen. Roy Stroeve en Berry Hoogeveen stuurden weer de zelfde spelers in het veld, terwijl de goed keepende Nordin Middeljans werd vervangen door Gerben Springer. Nog maar koud in het veld moest Springer al de bal uit het net halen nadat Remi van Ekeris een voorzet van Ben Scholte binnen wist te tikken. 0-1.

Wie dacht date r nu wel meer doelpunten zouden vallen kwamen bedrogen uit want DZOH bleef op alle fronten, met Daniel Sanafikha als drijvende kracht, tot het einde knokken. FC Emmen kreeg wel enkele mogelijkheden via Jan Quispel en Teun Bijleveld terwijl Oussama El Azzouzi ook ondervond dat Gerben Springer ook een goede doelman is. In de slotfase was het DZOH dat brutaal met het hele team, behalve doelman Springer, binnen de zestien van FC Emmen verscheen om misschien nog wel het onmogelijke mogelijk te maken en nog de gelijkmaker te forceren bij enkele hoekschoppen. Dat lukte niet en werd de eindstand 0-1.


DZOH doelman Nordin Middeljans was in de eerste helft uitblinker


FC Emmen spelers, zoals Jari Vlak, kregen weinig ruimte van de spelers van DZOH


Uitblinker Daniel Sanafikha weet ook met veel inzet Ben Scholte van de bal te houden.


Deze fan vroeg gewoon simpel om een t-shirt van Lorenzo Burnet ZIE OOK HET FOTOBOEK

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda