FC Emmen heeft het lek boven: 2-0 zege op koploper Willem II

EMMEN- FC Emmen heeft de zege op Cambuur van vorige week een uitstekend vervolg gegeven. De Drentse club versloeg op eigen veld koploper Willem II en net als zeven dagen geleden werd het 2-0. Vicente Besuijen en Bradly van Hoeven zorgden met hun eerste treffer in het rood en wit voor de goals.Door de zege klimt FC Emmen naar de gedeelde 9e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en belangrijker: het lek lijkt nu echt boven.


Het gat naar de plekken die recht geven op het spelen van de play-offs is er niet meer, want Jong AZ (dat 8e staat) en een punt meer heeft dan Emmen is uitgesloten van deelname aan het seizoenstoetje.

Besuijen
Na een moeizame beginfase, waarin Willem II veelvuldig de vrije man kon vinden en Emmen een paar dreigende momenten moest overleven, kwam de thuisclub na 21 minuten op 1-0. Het was Vicente Besuijen die een verre ingooi van Jeff Hardeveld uitstekend inschatte en hard en hoog raak schoot. Het thuispubliek vierde de treffer met veel Bengaals vuurwerk. De rookontwikkeling was zo enorm dat het spel zo'n drie minuten werd onderbroken.

De openingstreffer bleek een tik op de kin van de bezoekers, die vorige week de topper tegen Roda JC ook al verloren en slechts twee van de laatste zes duels wisten te winnen. Joey Konings had de 2-0 op zijn schoen, maar schoot voorlangs.

Cruciale redding Oelschlägel
Op slag van rust kreeg oud FC Emmen-spits Jeredy Hilterman dé kans om Willem II naast Emmen te schieten, maar met een geweldige reflex redde Oelschlägel. Een cruciale redding van de Duitser, die net als vorige week werd gekozen tot man of the match.


Invallers
Na rust bleef FC Emmen, ondanks wel wat toenemende druk van Willem II, lange tijd vrij eenvoudig op de been. Sterker nog, de eerste kans was aan de andere kant. Een streep van Ben Scholte kon met moeite gekeerd worden door Joshua Smits.

Met drie verse krachten aan beide kanten (waarvan alleen Konings geblesseerd naar de kant ging) kwamen er meer kansen. Aan beide kanten trouwens. Oelschlägel bleek echter niet te kloppen, ook niet door kopballen van Hilterman en Raffael Behounek.

Van Hoeven
De tijd verstreek, FC Emmen bikkelde en kreeg loon naar werken. Invaller Piotr Parzyszek was sterk in de punt van de aanval, legde de bal af op Scholte en die bediende Bradly van Hoeven met een schitterende pass. De aanvaller, die deze winter overkwam van Almere City, nam aan en schoot onberispelijk binnen: 2-0.

Opnieuw 3 punten en weer de nul gehouden. Een echte teamprestatie, met een terechte man of the match.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda