Biljartvereniging Emmen ’95 50 jaar jong

EMMERSCHANS – De biljartvereniging Emmen’95 vierde het afgelopen weekend haar vijftig jarig jubileumfeest met een groot toernooi. Deze keer was dat de finale 1e klas driebanden district Groningen-Drenthe. Namens het district werd Derkje Bakker-Oosting afgevaardigd en was ook één van de bondsscheidsrechter. Na afloop had de afgevaardigde de eer om de jubilerende biljart een wandbord met inscriptie te overhandigen aan Leo Sens die als speler en sponsor al 43 jaar aan deze club is verbonden. Daarnaast werd Jan Krol ook even door de bondsbestuurder verrast met een standaard wegens zijn 45 jarig lidmaatschap van de vereniging. Zij omschreef Jan Krol in zijn actieve periode beroemd en berucht in het district.


Het toernooi kende een spannende finale tussen plaatselijk favoriet Kap Sturre uit Barger Oosterveld en Koos Blauw uit Delfzijl. Het werd een boeiend gevecht waarbij Blauw mocht beginnen en ook het eerst de 30 caramboles maakte. Kap Sturre kon nog kampioen worden maar dan moest hij in de gelijkmakende beurt minimaal twee caramboles maken.

De eerste lukte nog wel maar de tweede kwam er niet door een ongelukkige klos. Koos Blauw dus kampioen, maar Kap Sturre is met zijn tweede plaats wel geplaatst voor de gewestelijke finale die in Groningen zal worden gespeeld.

De organiserende vereniging had met Geert Grevink uit Emmer Compascuum nog een ijzer in het vuur. Ook hij kan op een goed toernooi terugkijken met een vijfde plaats door net iets mindere moyenne dan Henny Hof en Rens Penninx.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda