Dekker verslaat Van Barneveld en plaatst zich voor Dutch Masters

VENRAY - Jan Dekker uit Emmen heeft zich geplaatst voor de Dutch Darts Masters. Dit toernooi in Venray, dat van 12 tot en met 14 februari wordt gehouden, is de eerste van tien European Tour-events. In de halve finale versloeg de Drent Raymond van Barneveld, waarna hij ook te sterk was voor Berry van Peer.

Alleen de top-16 van de ProTour Order of Merit is automatisch geplaatst voor de EuroTour's. De overige 32 plaatsen worden verdeeld via drie kwalificatietoernooien. Voor Dekker betekende dat hij zaterdag deel moest nemen aan de Home Qualifier, met uitsluitend Nederlandse spelers. Daarop kende de Drent een uitstekende dag.Dekker won in de eerste ronde van meervoudig Lakeside-deelnemer Joey ten Berge, om daarna Raymond van Barneveld naar huis te gooien.

In de finale werd Berry van Peer verslagen, om zich zo te plaatsen voor het enige PDC-toernooi in Nederland.

Later op de dag werd ook de European Qualifier gehouden voor het tweede EuroTour-event in Munchen. Hierop verloor Dekker in de halve finale van de Zwitser Thomas Junghaus.Dekker is door plaatsing voor de Dutch Darts Masters verzekerd van 1.000 pond aan prijzengeld. 'Trots. Op naar een mooi seizoen', zo reageerde Dekker op zijn Facebook-pagina.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda