Laatste kans inschrijving Zwaagstratoernooi.

HOOGEWVEEN - De eerste week van maart is de laatste kans om nog deel te nemen aan het grootste biljarttoernooi van Noord Nederland. Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Biljarten voor Goede Doelen en zij zijn gelieerd aan de Hoogeveense Biljartclub.


De wedstrijden worden gespeeld in de unieke biljartlocatie van HBC aan de Terpweg. Volgens velen een van de mooiste biljartcentrums in Nederland.

Het toernooi wordt in vier categorieën gespeeld, namelijk libre-recreanten in de middag en ’s avonds zijn de libre spelers en de driebanders groot en klein aan de beurt. Het aantal te maken caramboles wordt volgens een handicapsysteem bepaald, zoals die gelden bij de KNBB. Zo heeft elke speler en elk team evenveel kans om zijn wedstrijd te winnen. Het is een fabeltje dat de betere teams ieder jaar de hoofdprijzen in de wacht slepen.

In tegendeel, de ervaringen van de laatste jaren zijn dat de minder getrainde ploegen het evenement op hun naam schrijven. Daarom heeft het bestuur besloten het Zwaagstratoernooi voor iedereen open te stellen. Naast teams met een hoog gemiddelde kunnen ook ploegen die bestaan uit vriendenclubs, familieleden of het bedrijfsleven deelnemen.

Iedereen die drie personen op de been kan krijgen is welkom. Er wordt altijd doordeweeks gespeeld, behalve op de vrijdagavond. De eerste rondes worden in poules afgewerkt. De beste 2 teams gaan over naar de volgende ronde, waarbij het knock-out systeem wordt gehanteerd. Het toernooi start op maandagavond 4 april, de finales worden op zaterdagmiddag 18 juni afgewerkt. De inschrijvingstermijn sluit op maandag 7 maart.

Het Zwaagstratoernooi is een evenement met een maatschappelijke doelstelling. Alle baten gaan naar kinderdagverblijven die zich gespecialiseerd hebben in de opvang van geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Dus ieder team en deelnemer draagt op zijn beurt ook nog eens zijn steentje bij aan de gesponsorde doelen. In de afgelopen jaren is er al meer dan € 120.000,-- overgemaakt aan de goede doelen.

De kosten bedragen slechts € 15,00 per team. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.biljarten-voor-goede-doelen.nl of contact opnemen met onze wedstrijdleider: Chris van der Straat, tel: 0528 278365, emailadres: biljartenvoorgoededoelen@gmail.com.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda