De Snip 1 kampioen 1e klasse Biljartcompetitie Zuid Oost Drenthe

NIEUW AMSTERDAM - De spanning was dinsdagavond tijdens de laatste speelronde van de biljartcompetitie Zuid Oost Drenthe de spanning te snijden bij de biljartclub De Snip in Nieuw Amsterdam. Niet zo zeer de vraag dat het een kampioen zou krijgen, maar wie pakt de titel.


Het eerste of het tweede team die in deze volgorde op de 1e en 2e plaats stonden met een onderling verschil van twee punten. Team 1 kreeg thuis bezoek van Oosterhof uit Nieuw Weerdinge en team 2 moest op bezoek bij The Pit in Emmen.

Door onderling contact bleef het verschil na elke partij hetzelfde. Na de vierde partij stond er bij The Pit 6-2 op het scorebord en bij De Snip thuis 6-4 in het voordeel van Oosterhof. Op dat moment was de kampioen bekend en was de spanning geweken en konden Roelof Boelens, Henk Sterken en Jan en Geert Oosting het kampioenschap vieren. Enkele andere clubs kwamen na hun wedstrijd ook nog even langs om de kampioen te feliciteren. Het individueel kampioenschap ging deze keer naar Hans Schiphouwer van De Nachdwacht 1 met 38 punten uit 24 wedstrijden.

Aanstaande donderdag valt in biljartcentrum De Viersprong in Nieuw Amsterdam de beslissing om het de titel in de 2e klasse. Dan speelt de Nachdwacht 2 in en tegen de Viersprong. BC Postkantoor gaat hier aan de leiding met 151 uit 24 en is uitgespeeld. De Nachdwacht kan nog eerste worden maar dan zal het minimaal met 8-3 van De Viersprong moeten winnen. Individueel zijn er in deze klasse nog twee spelers in de race voor het algemeen kampioenschap. A. Schrik van de Nachdwacht (23-32) en Henk Savenije van The Corner uit Klazienaveen met 31 uit 23. Ook hier dus nog spanning.

De uiteindelijke kampioenen van de 1e en 2e klasse zullen dan in een uit en thuiswedstrijd gaan uitmaken wie uiteindelijk algemeen kampioen gaat worden van het seizoen 2015-2016. Deze tweekamp begint in ieder geval op dinsdag 26 april met een thuiswedstrijd van De Snip en de returnwedstrijd is dag op donderdag 28 april bij bc Postkantoor of toch de Nachdwacht in Zwartemeer. Donderdagavond weten wij het.

De kampioenen van de 1e klasse: v.l.n.r. Henk Sterken, Roelof Boelens, Geert Ooting en Jan Oosting.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda