Biljartvereniging De Viersprong algeheel kampioen

NIEUW AMSTERDAM â

Donderdag volgde de terugwedstrijd en leek De Viersprong op rozen te zitten, maar The Pit dacht daar anders over en won in Nieuw Amsterdam met 6-4. De allerlaatste partij tussen Marcel Koning en Willem Harms werd uiteindelijk ook de belangrijkste en vooral spannendste van deze tweeluik. Marcel Koning leek voor The Pit met een tussenstand van 18-10 de winst te pakken en daarmee zijn ploeg aan de titel te helpen als Harms niet meer dan 14 punten zou halen.

Beide spelers werden bevangen door de zenuwen en wist 10 beurten geen punt meer te scoren waarbij zelfs de makkelijkste ballen niet werden afgemaakt. Koning won uiteindelijk wel met miniem verschil van Harms. Eindstand derhalve 10-10 en uiteindelijk besliste het proportioneel gemiddelde de eindklassering. Met een miniem verschil in het voordeel van De Viersprong werd beslist.

Met trots kon competitieleider Hans Schiphouwer de spelers van De Viersprong de grote Eppie Oosterhof wisselbokaal overhandigen. The Pit dat totaal wel 75 caramboles meer moest scoren kreeg als troostprijs nog de zilveren medaille omgehangen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda