Biljart demo Dick Jaspers in Emmen

EMMEN - Dick Jaspers geeft op donderdag 5 april een biljartdemo in Emmen. Jaspers is nationaal en internationaal verreweg de meest succesvolle Nederlandse biljarter in de geschiedenis. In Januari van dit jaar bracht Jaspers nog een indrukwekkend wereldrecord op zijn naam. Hij maakte in een partij voor de teamcompetitie in de Bundesliga veertig caramboles in vier beurten: een gemiddelde van 10.00. "Magisch", zo omschreef de Nederlandse biljartbond de unieke prestatie van Jaspers in het driebanden.Het vorige wereldrecord stond op zes beurten. Jaspers is al sinds 1986 actief als prof. Hij pakte driemaal de wereldtitel (2000, 2004 en 2011) en werd Europees kampioen in 2003, 2008, 2010 en 2011. Vier keer legde hij beslag op de wereldbeker. Afgelopen jaar waren het winnen van de Masters in Berlicum en de World Cup in het Turkse Bursa en het Egyptische Luxor als zijn belangrijkste successen.

De organisatie van de demo is in handen van de handbalvereniging E&O. Biljarten en Handbal lijkt zo op het oog een vreemde combinatie. Echter René Jaspers, inderdaad de zoon van, maakt al jarenlang deel uit van de eerste selectie van E&O. Als extraatje bij de demo nemen vader en zoon het in een rechtstreeks duel tegen elkaar op. Ook wordt er onder de bezoekers geloot wie een partij tegen Dick Jaspers mag spelen.

Locatie van de demo is het Carmel College aan de Wendeling 59 in Emmen. Aanvang is 19.30 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open. De toegangsprijs is 5 euro. Kaarten zijn zaterdag 31 maart van 18.30 – 20.00 uur verkrijgbaar bij de kassa van de Sporthal Angelslo of bij Sport Pers Bureau Emmen Dordsestraat 53 Emmen of online via www.eenohandbal.nl (eigen foto)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda