Rutger Schadenberg bokskampioen van Noord-Nederland

NIEUWEGEIN -- Boksvereniging Emmen heeft er weer een kampioen bij. Op overtuigende wijze pakte Rutger Schadenberg zondag in Nieuwegein de titel in de finale van de Noord Nederlandse kampioenschappen. Daarmee mag Rutger zich kampioen van Noord-Neerland noemen in de B-klasse tot 69 kilogram.


Rutger (blauw) moest aantreden tegen een bokser van COB Doetinchem. Deze probeerde met harde stoten Rutger te stoppen, maar de techniek en constante druk van de Emmenaar gaven de doorslag. Drie ronden lang gaf hij zijn tegenstander geen moment rust en die moest verschillende stotencombinaties verwerken die vaak heel goed doorkwamen.

In de tweede ronde leidde dit zelfs tot een verplichte acht tellen rust voor de bokser uit Doetinchem die wel over doorzettingsvermogen beschikte, want hij gaf niet op. Hij bleef zoeken naar goed treffers maar vond die niet tegen de goed bewegende Rutger Schadenberg.

De overwinning kwam daardoor geen enkele moment in gevaar voor het Emmer boks talent. Schadenberg maakte ook veel indruk op de jury, want naast zijn overwinning kreeg hij ook nog de stijlprijs voor de mooiste bokstijl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda