Freek Gielen nieuwe trainer Oosting E&O

EMMEN - E&O is blij dat het Freek Gielen kan presenteren als nieuwe trainer voor de herenselecties van E&O. De 30-jarige Gielen tekent een 2-jarig contract bij de club uit Emmen. In de zomer van 2015 maakte hij als speler de overstap van Achilles Apeldoorn naar E&O. De geboren en getogen Limburger speelde daarvoor bij Bevo Panningen en Swift Arnhem. Na één seizoen maakt hij de switch van speler naar coach van het 2e herenteam en de A-jeugd.


SAmen met de technische staf werd het een droomseizoen. Heren 2 behaalde de titel in de 2e divisie. De A-jeugd deed wat nog geen enkel handbalteam in het Noorden heeft gepresteerd. Het behalen van het landskampioenschap in de hoogste jeugddivisie. De BeNeLiga is voor nu even uit beeld. Maar E&O is het komende seizoen wel vertegenwoordigd met een team in zowel de Ere- als de Eerste divisie.

Na het vertrek van Joop Fiege was het logisch dat Gielen als eerste in beeld kwam als zijn opvolger. Gielen moet het nieuwe E&O, met veel aandacht voor jonge talenten, vorm gaan geven. De visie van Gielen is vernieuwend handbal spelen, volgens de Nederlands Handbal Verbond visie. Dynamisch, snel, verrassend en effectief. Talentontwikkeling, plezier en de uitdaging om bij E&O te spelen staan voorop. Een ander speerpunt en wens van de club is investeren in opleiden. Gielen krijgt daarom de verantwoording voor het opleiden van trainers en coaches. Het professionaliseren van de opleidingscultuur is zeer gewenst.

Gielen is naast zijn dagelijkse werk, als sportinstructeur bij de Koninklijke Landmacht, ook actief als assistent-bondscoach bij de heren U18 op Papendal. Een prachtige persoonlijke beloning voor zijn prestaties als trainer/coach is dat hij begin Juni Nederland vertegenwoordigd bij de, door de Europese Handbal Federatie georganiseerde, Young Coaches Workshop. Een prestigieuze workshop die eens in de 2 jaar wordt georganiseerd, geleid door internationale toptrainers en uitsluitend bedoeld voor beloftevolle jonge trainers. Vanuit elk land mag slechts één trainer deelnemen. De thema’s van de week zullen technisch, nieuwe tactische zaken en internationale innovaties zijn.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda