Griendtsveen bouwt het eerste gecertificeerde Passief Huis in Drenthe

ERICA -Griendtsveen heeft onder de noemer ?Beheerderswoning? een ontwerp voor een passieve woning gemaakt dat is goedgekeurd door de Stichting PassiefBouwen.nl volgens de normen van PassiefBouwen Keur. Met het concern Saint-Gobain is Griendtsveen op het gebied van glas en isolatiematerialen een partnerschap in duurzaamheid aangegaan. In deze samenwerking wordt binnen het Green Meet*s Resort met Saint-Gobain het eerste gecertificeerde Passief Huis in Drenthe volgens het keurmerk PassiefBouwen Keur gerealiseerd met een massieve bouwwijze (niet skeletbouw), waarbij de specifieke energievraag van de woning maximaal 15 kWh/(m2 jaar) mag zijn.
Belangrijke bijdragen voor het ontwerp kwamen van Architektenburo Schleper uit Twist (Duitsland) en Primum, adviesbureau in duurzaamheid, uit Rijssen. De officiële uitreiking van het certificaat vindt plaats op 15 november a.s. Griendtsveen profileert zich al jaren als een onderneming met drie bijzondere kernwaarden:

Hoge kwaliteit, Uniciteit en Duurzaamheid. Duurzaamheid is daarvan de meest onderscheidende en dominante waarde met een hoog ambitieniveau in de volle breedte. Reeds gerealiseerde sprekende voorbeelden hiervan zijn momenteel zichtbaar in de segmenten “Energie” en “Water”.

Als concreet voorbeeld voor het segment “Energie” zijn de onderscheidingen te noemen van het viersterrenhotel Green Meet*s dat onlangs het hoogste Green Key label voor Eco-reizen heeft verworven, goud met maar liefst 37 punten! Het hotel is ook winnaar van de ZOOVER Award 2011.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda