Opening Golfbaan Green Meet*s, Erica

ERICA - Op zaterdag 21 en zondag 22 september jl. werd onder bijzonder goede weersomstandigheden de uitbreiding van de Golfbaan Green Meet*s te Erica geopend. Ook werden het nieuwe restaurant en brasserie van Hampshire Hotel Zuid Drenthe Erica in gebruik genomen. Beide faciliteiten behoren tot het Green Meet*s Resort. Door de uitbreiding van de golfbaan zijn er 9 onwaarschijnlijk mooie holes ontstaan, van de hand van architect Michiel van der Vaart. Zaterdag werd de baan geopend met een PRO-AM. Zowel de professionals als de amateurs waren heel verrast en lovend over de nieuwe baan. De PRO-AM werd gewonnen door het team dat onderleiding stond van Wiljan van Mook. Wiljan speelde de baan in 35 slagen dat gelijk is aan de par van de baan en daarmee is het eerste baanrecord door professionals neergezet.
 
De eerste afslag werd gedaan door Jan Albert Westenbrink, directeur Marketing Drenthe, met een keurige slag op de eerste hole, een par 3 over water. Voor dat de wedstrijd van start ging werd door een afgevaardigde van de NGF, dhr. Teun van Waart, het certificaat van de A- status van de baan uitgereikt.

Na de wedstrijd vond met een  feestelijke bijeenkomst het officiële gedeelte plaats in de nieuwe brasserie en restaurant van het hotel. In deze accommodatie worden vanaf dit weekend ook de golfers gastvrij ontvangen. Directeur Michiel van Alphen mocht vele cadeaus in ontvangst nemen en memoreerde in zijn openingswoord het belang van de uitbreiding van de baan en het hotel, waar vele medewerkers de laatste maanden hard aan gewerkt hebben.

Hierna gaf hij het woord aan Jan Albert Westenbrink die in zijn speech aangaf dat het een mooie uitbreiding betrof die zeker zou bijdragen aan de stimulering van het toerisme in Zuid Drenthe. Samen onthulden zij een teakhouten bank die aangeboden werd aan de Vereniging Golfclub Green Meet*s om deze te plaatsen op de eerste hole.

Op zondag 22 september genoten de leden van de golfvereniging met hun introducés in grote getale van de nieuwe baan met een speciale wedstrijd. Ook van hen  zeer enthousiaste reacties over de uitdagende baan en het nieuwe onderkomen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda