Handbalidool op het Carmelcollege Emmen

EMMEN - Zo’n 140 leerlingen van het Carmelcollege hebben donderdag 9 juni een bijzondere dag beleefd. Want hoe vaak komt het voor dat jouw idool bij je op school komt? De school in Emmen organiseerde voor de eerste keer het Carmel College Event, en met succes! Speciaal voor deze gelegenheid was bekende handbalster Lois Abbingh uitgenodigd. In de middag was er een uitgebreid interview met haar en ’s avonds waren er clinics voor jeugdspelers uit de regio. De dag stond helemaal in het teken van handbal. De kantine van de school werd vakkundig omgebouwd tot een televisiestudio voor de Carmel College Tour. Terwijl de grote camera’s nog op hun positie werden gezet voor het interview met Abbingh, probeerden enkele nieuwsgierige leerlingen al een glimp op te vangen van hun idool. De presentatie van de Carmel College Tour was in handen van Guido Rink, naast docent Nederlands op de school, zelf ook handballer. Van te voren had hij vragen van leerlingen gekregen die hij aan de internationale sportvrouw kon stellen.

Om 19.00 uur startte het avondprogramma in Sporthal Angelslo. Speciaal voor de jonge handballers uit de wijde omtrek van Emmen gaf Lois Abbingh, en enkele andere bekende trainers in de handbalwereld, daar een clinic. Vanwege de vele aanmeldingen (140 kinderen) werd er zelfs een tweede clinic georganiseerd.

Onder het toeziend oog van tientallen ouders op de tribune, werden er in de zaal leuke en leerzame oefeningen gedaan. Na afloop nam Lois Abbingh nog uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. De kinderen, maar ook de trainers, hadden het zichtbaar naar hun zin.

(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda