NK Schoolhandbal voor basisscholen 2016 Andreashof uit Kwintsheul en de Nutsschool uit Den Haag Nederlands kampioen

EMMEN - Zaterdag 18 juni 2016 vonden in 4 sporthallen in de Gemeente Emmen de finales plaats van het NK Schoolhandbal voor basisscholen. Inmiddels voor de 41e keer. En ook nu met hetzelfde spelbeeld als voorgaande jaren. Veel strijd en enthousiasme bij spelers en speelsters. Maar een compliment aan alle teams. Ze hebben zich sportief en met respect naar elkaar en de scheidsrechters gedragen.

Natuurlijk waren de meeste wedstrijden weer spannend, omdat de onderlinge verschillen over het algemeen klein zijn. Mede hierdoor was het enthousiasme op de tribunes onder de meegereisde supporters ook geweldig. Uiteindelijk werd Zuid Holland de grote winnaar. Het leverde zowel bij de meisjes als de jongens de kampioen van Nederland.

Bij de meisjes werd de Andreashof uit Kwintsheul Nederlands kampioen door in de finale de Willibrordus school uit Deurningen met 10-6 te verslaan. Het leek wel of de Twentse meiden hun kruit al hadden verschoten in de poulewedstrijden. Bij de jongens was de strijd spannender. De Nutsschool Bezuidenhout uit Den Haag kwam, zag en overwon in de finale het team van de St. Corneliusschool uit Venhorst na een 4-4 ruststand met 11-9 en werd zo kampioen van Nederland.

Nieuw dit jaar was de uitverkiezing van de talenten van de finalewedstrijden. Bij de meisjes werden dat keepster Britt Willemstijn van de St. Nicolaasschool en Milou Spekhorst van de BS Willibrordus. Bij de jongens gingen deze bekers naar Dave Entius van de St. Nicolaasschool en Mohammed Araz van de Nutsschool. Een primeur die bij iedereen enorm in de smaak viel. Tommie Falke, speler van Hurry Up en Oranje, deelde tot groot enthousiasme van de spelers o.a. de prijzen uit aan de winnaars van de finales bij de jongens. Alle deelnemers hadden na hun poulewedstrijden al prachtige certificaten van het NHV gekregen. Na hun finalewedstrijden moesten de teams natuurlijk nog op de foto met de Oranje leeuwen Handy en Ballo, die er op dat moment al een lange en vermoeiende dag hadden opzitten. Voor de meeste kinderen was het inmiddels al een onvergetelijke dag geworden.