Tmmie Falke blijft koel en pakt punt voor Hurry Up

ZWARTEMEER - Hurry Up heeft het eerste punt in de BENE-League binnen. Tegen het Belgische Tongeren werd het in sporthal De Eendracht 24-24. Daarmee mochten de Zwartemeerders, die lang uitzicht hadden op een zege, hun handen nog dichtknijpen. Tommie Falke benutte drie seconden voor tijd een zeven meter.

De toeschouwers in sporthal De Eendracht kregen een gelijk opgaande wedstrijd voorgeschoteld. Bij rust was het 11-12 in het voordeel van de Belgen, maar in de tweede helft kreeg Hurry Up de overhand. Dat was mede te danken aan het sterke keeperswerk van Sven Hemmes en het goede spel van opbouwers Tommie Falke en Tomas Bernatavicius. Ook hoekspeler Thies Berendsen verkeerde in een prima vorm. Hurry Up boog in de tweede helft via twee treffers van Berendsen en één van Bernativicius een 13-15 achterstand om in een 16-15 voorsprong.

Die voorsprong werd daarna tot drie keer toe twee punten, maar de Zwartemeerders vergaten de Belgen de genadeklap te geven. In de slotfase zorgden twee dure tijdstraffen, voor Bernatavicius en Falke, ervoor dat Tongeren op gelijke hoogte kon komen en kort voor tijd zelfs op voorsprong via Jeroen de Beule. In de tegenaanval kreeg Hurry Up een 7 meter en dus toch nog de kans om een verdiend punt te pakken. Falke moest lang wachten voor hij mocht aanleggen, maar hij bleef rustig en bezorgde de oranjehemden het eerste punt in de BENE-League.