E&O verliest in laatste seconde na spannende slotfase

EMMEN - De heren van E&O hebben in en tegen Venlo in de laatste seconde van de wedstrijd verloren: 25-26. Het was voor de Emmenaren de eerste nederlaag van het seizoen. Door het verlies is E&O koploper af in de eredivisie.

AES Arnhem, dat HARO vanavond met 28-32 versloeg, is nu de enige club zonder puntenverlies. De Emmenaren kwamen in de beginfase van de wedstrijd op een 5-2 achterstand, maar wisten dit terug te brengen tot 12-10 bij rust. In de tweede helft wist E&O lange tijd niet op voorsprong te komen. Via 19-15 kwam de formatie van trainer Edwin Kippers in de laatste twee minuten van de wedstrijd terug.

Het was uiteindelijk opbouwer Daan Molenbroek die de gelijkmaker in de laatste minuut op het scorebord gooide: 25-25. E&O leek nog een gelijkspel aan de wedstrijd over te houden totdat Niek Kuik namens de Limburgers de eindstand bepaalde: 26-25. Toby Trouw was topschutter namens de Emmenaren met zeven treffers.Met zes punten uit vier wedstrijden staat E&O op de vierde plek.