EK Kwalificatie 2018 in Kroatië Nederlands Heren Handbalteam laat grootmacht Hongarije ontsnappen.

DEN BOSCH - Het Nederlands herenteam heeft afgelopen zondag ook zijn tweede poulewedstrijd voor plaatsing voor het EK in 2018 in Kroatië verloren.

Na het acceptabele verlies in Denemarken tegen Olympisch kampioen Denemarken ( 29-20 ), liet het in een goed gevulde sporthal Maaspoort in Den Bosch grootmacht Hongarije in de laatste minuten ontsnappen. Bij het eindsignaal van de goed fluitende Franse scheidsrechters stond er een 27-28 stand op het bord. Een sneu verlies voor de Oranje mannen, die een groot deel van de wedstrijd aan de goede kant van de score zaten. Aan de vreugdedans van de Hongaarse ploeg bleek eens te meer dan Oranje had verzuimd voor een stunt te zorgen. Breekpunt in de wedstrijd was mogelijk de fase dat Oranje dubbel overtal had door twee tijdstraffen aan Hongaarse kant en men toen, bij een voorsprong van vijf ( 21-16 ) een aantal prima kansen niet wist te benutten, waardoor de Hongaren weer hoop kregen. In die fase was de ervaren keeper Fazekas, die veel van dit soort wedstrijden in de Duitse Bundesliga gespeeld heeft, een geweldige ruggesteun voor het team. In het laatste kwartier gingen de Hongaren fysieker en agressiever spelen, waardoor het voor Oranje steeds moeilijker werd door de dekking te komen. Het kon nog lang mee met de Hongaren, mede door het uitstekende keeperswerk van Gerrie Eijlers, maar het verschil werd steeds kleiner.

Bij het inzetten van een aantal 2meter mannen aan Hongaarse kant werd duidelijk, wat de geroutineerde Fabian van Olphen na afloop treffend verwoordde: “Dan komen wij gewoon kracht, lengte en ervaring te kort. Wij maken als ploeg enorme stappen, maar je ziet dat een groot deel van de Hongaarse ploeg wel in de top van de Champions League speelt en wij niet. Er is nog niets verloren, maar het wordt nu een stuk moeilijker om die tweede plaats ( nodig voor kwalificatie )te halen”. In het voorjaar van 2017 speelt Nederland nu eerst twee keer tegen Letland.

Topscorer bij Oranje werd Luc Steins met 9 treffers. Bij de Hongaren was dat Tamas Ivancsik, die alle 6 strafworpen benutte.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda