Terechte thuiszege Hurry-Up

ZWARTEMEER - Hurry-Up, dat later op de avond werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar heeft een terechte thuiszege geboekt in de BENE-League.


Tegen Visé werd het onnodig spannend: 28-27. In de eerste helft hield doelman Sven Hemmes zijn ploeg aan de goede kant van de score. Via 3-3 liep Hurry-Up meerdere keren uit naar 7-3, 10-7 en 13-10. In het eerste half uur behaalde Hemmes een stoppercentage van bijna vijftig procent. Aanvallend was schutter Tomas Bernatavicus belangrijk.

Na rust (15-11) sloop Visé dichterbij. In de dekking waren de Zwartemeerders meermaals te laat en in de aanval werd te snel naar de afsluiting gezocht. Bij 22-21 leek de spanning in het duel volledig terug. Vanaf 7-meter zorgde Falke, met drie benutte strafworpen op rij, voor een nieuwe marge (26-22). In de slotfase besloot Benjamin Danesi het heft in eigen handen te nemen.

Met een hattrick was de Belgische spelmaker onder meer verantwoordelijk voor de 27-26. Met het Zwartemeerse publiek op de banken tekende Thies Berendsen een minuut voor tijd voor de bevrijdende treffer. De formatie van Vlijm voegt het negentiende en twintigste punt in de BENE-League toe aan het totaal. Veel schiet Hurry-Up er niet mee op. De Final4 blijft uit zicht en als tweede Nederlandse ploeg in de grensoverschrijdende competitie wacht poule B tijdens de play-offs.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda