Oosting E&O als eerste naar de play-off

EMMEN - De handbalheren van E&O wonnen de laatste wedstrijd van de eredivisie met 26-24 van Houten en eindigde daarmee een punt voor de nummer twee Swift Arnhem. In de beginfase van de wedstrijd nam Houten bij 6-7 zelfs de leiding, maar de Emmenaren trokken de stand direct weer gelijk via Marko Vidovic.

Houten wist daarna tot driemaal toe weer op voorsprong te komen, maar nooit meer dan met één doelpunt. De ruststand werd 11-12. Ook na rust bleef Houten steeds voorsprong houden die zelfs tot twee treffers werd uitgebreid. René Jaspers scoorde 16-17 maar kwam daarbij in aanraking met Harmen Voogt, de oud doelman van Hurry Up. Daarbij gaf Jaspers een tik aan Voogt en scheidsrechter Jaspers naar de kleedkamer stuurde.

Marko Vidovic zorgde ervoor dat de Emmenaren weer op voorsprong kwam: 20-19. Van Offeren kon er via een zeven meter zelfs 21-19 van maken, maar doelman Voogt en de lat zaten flink in de weg. Houten kwam steeds terug tot een doelpunt verschil, maar toen Daan Molenbroek 25-23 scoorde wist Oosting E&O dat het kampioen van de Eredivisie was geworden. Uiteindelijk zorgde Freek Gielen voor de 22-23 eindstand.


In deze wedstrijd werd ook bij Oosting E&O verdedigend voor elke centimeter geknokt om de doelstelling kampioen worden te bewerkstelligen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda