Dames E&O op tijd weer bij de les

GELEEN - In de voorlaatste wedstrijd in de degradatiepoule hebben de dames van E&O een 31-28 zege geboekt op 'koploper' V&L Geleen. Door de overwinning van Borhave op Kwiek eindigt E&O op de voorlaatste plaats en dus moet de ploeg van het trainersduo Vincent Mooi/Frank van der Zanden een play-downserie spelen tegen de algeheel periodekampioen van de Eerste divisie.

E&O startte goed in Emmen en pakte gelijk een voorsprong. Bij rust was het 18-13. In de tweede helft kwam V&L, nog ongeslagen in de degradatiepoule, dichterbij en diep in de tweede helft stond het 26-26.

In de eerste helft stond de dekking goed en van daaruit konden de dames gemakkelijk tegenaanvallen plaatsen, maar in de tweede helft werd het te makkelijk in de dekking. Toch liet de ploeg de koppies niet hangen en sleepten alsnog de overwinning binnen. E&O speelt volgende week thuis tegen het al gedegradeerde Kwiek en moet dan tot mei wachten alvorens het de algeheel periodekampioen van de Eerste divisie treft.