Nordhorn-Lingen zorgt voor tophandbal net over de grens

NORDHORN-LINGEN - De ziekenboeg begint zo langzamerhand leeg te lopen bij de HSG Nordhorn-Lingen en dat is te merken. Frank Schumann benut steeds meer speeltijd, vooral in de dekking, en dat geeft de ploeg nog meer zekerheid. Uit bij de EHV Aue werd weliswaar verloren maar dat overkomt veel clubs.

De thuiswedstrijd tegen Bad Schwartau voor ruim 3000 toeschouwers in Lingen was er weer één om in te lijsten. Zelden zal de HSG Nordhorn-Lingen zo’n goede 1e helft gespeeld hebben. Het op de 5e plaats staande Schwartau kwam er niet aan te pas.

Met de ruststand van 15-6 was men nog goed bediend. Dat speel je niet 60 minuten. De eindstand werd dan ook een 24-19 winst, waardoor de HSG met 31 punten op een 7e plaats staat. Na een uitwedstrijd bij Saarlouis volgt de volgende derby in de EmslandArena in Lingen, waarvoor opnieuw grote belangstelling is. Op zaterdagavond 15 april is de Wilhelmshavener HV de tegenstander.

Na een moeilijke start komt de ploeg van de Nederlanders Kay Smits en Duncan Postel steeds beter in vorm en zal een geduchte tegenstander blijken te zijn. Opnieuw is er veel belangstelling uit Nederland. Een fan groep van de Lions uit Limburg komt helemaal uit het zuiden en een jeugdteam van Actief Paterswolde komt oplopen met één van de teams. De wedstrijd begint om 19.30 uur in de EmslandArena in Lingen.