Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Alle goede bedoelingen en veel strijd ten spijt. Met het kleine kader dat de HSG Nordhorn-Lingen, door alle blessures, momenteel op de vloer kan brengen, lukt het niet altijd om ploegen die willen promoveren 60 minuten lang genoeg tegenstand te bieden. Zo ook niet in de uitwedstrijd tegen Friesenheim, dat nog altijd kans op promotie naar de 1e bundesliga heeft.

De HSG mist dan in de dekking zeker Frank Schumann en aanvallend nog steeds Jens Wiese, die door zijn schouderblessure alleen maar verdedigend ingezet kan worden. Ook Poll en Madsen ( dekking ) en Heiny ( aanval ) worden nog steeds gemist. Gevolg: na een kleine voorsprong bij rust, aan het eind een duidelijke nederlaag. Gelukkig kan aanvoerder Nicky Verjans wel weer spelen en hoe. Met 8 doelpunten werd hij deze keer gelijk topscorer. Maar strijden blijft de ploeg van trainer Bültmann altijd.

Dat kunt U als toeschouwer zien als U naar de volgende thuiswedstrijd komt. En sfeer is er ook altijd. Na een vrij weekend i.v.m. interland verplichtingen voor zowel Nederland als Duitsland, is de volgende thuiswedstrijd in de Emsland Arena in Lingen en wel op zondag 14 mei a.s. ( Moederdag! ). Tegenstander is dan ook weer een ploeg met promotie kansen, nl. Rimpar Wölfe. Aanvang van de wedstrijd is om 17.00 uur.

De uitwedstrijd bij het thuis altijd sterke Tusem Essen ging nipt verloren, terwijl men in de daarop volgende thuiswedstrijd in het zware dubbelprogramma dat weekend, stevig uithaalde tegen het onder aanstaande Rostock. Deze wedstrijd werd met maar liefst 36-14 gewonnen.