Oranje Heren wint opnieuw van Letland

EMMEN - De Nederlandse handbal heren hebben zondag 7 mei jl. in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen Letland voor de 2e keer verslagen in de EK Kwalificatie reeks voor het EK 2018 in Kroatië. De ploeg van bondscoach Joop Fiege won de spannende wedstrijd uiteindelijk met 25-24. Na een slecht begin en een 2-7 achterstand kwam Oranje langzaam terug in de wedstrijd.

Fabian van Olphen: “De dekking was te open”. Mooie doelpunten van Tim Reemer en Luc Steins van ver op een leeg doel ( de Letten hadden hun keeper bij tijdstraffen naar de kant gehaald ) en een spectaculaire vlieger van Tim Reemer deden de wedstrijd kantelen. Toch ging Nederland met een achterstand ( 13-14 ) de rust in. Na de rust stond de dekking compacter en hield Bart Ravensbergen in het doel enkele belangrijke ballen. Hij zou één van de uitblinkers bij Oranje worden.

Ook Kay Smits en Patrick Miedema, beiden spelend in de 2e Duitse Bundesliga, gaven Nederland de extra kracht en mogelijkheden die de Letten misten. Zij zijn te afhankelijk van enkele topspelers, die aan het eind kracht moesten inleveren. Onder het toeziend oog van zijn trainer ( Heiner Bültmann van de HSG Nordhorn-Lingen ) speelde Patrick Miedema een prima wedstrijd. Het werd nog wel even spannend, toen de Letten terugkwamen tot op 1 doelpunt. Het werd echter net niet gelijk, aangezien keeper Bart Ravensbergen het laatste schot van de Letten uit zijn doel tikte. “Een heerlijk gevoel om die laatste bal te pakken”, aldus Bart.

“Ik zal vanavond lekker slapen”. Door deze uitslag eindigt Nederland in ieder geval op de derde plaats in de poule, waardoor het bij een volgende kwalificatie reeks een klein voordeeltje heeft bij de loting. Maar ook rechtstreekse plaatsing voor het EK in Kroatië is nog mogelijk. Daarvoor zou het thuis moeten winnen van Olympisch kampioen Denemarken of uit bij een ander topland Hongarije. “Niets is onmogelijk en we zullen er alles aan doen”, zei Joop Fiege na afloop. De EK-kwalificatie reeks wordt vervolgd op 14 juni in Topsportcentrum Almere tegen Denemarken. Enkele dagen later volgt dan de uitwedstrijd bij Hongarije.

Topscorers: Nederland: Tim Reemer (6), Bobby Schagen (5) , Kay Smits, Luc Steins en Patrick Miedema (allen 3). Letland: Dainis Kristopans (6), Aivis Jurds (5) en Ingars Dude (4).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda