Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Het seizoen 2017-2018 van de 2e bundesliga handbal in Duitsland is weer gestart. En het wordt spannender en beter dan ooit wordt gezegd van de “sterkste 2e liga handbal”. Maar eerst even een korte terugblik naar het eind van het vorige seizoen. De HSG Nordhorn-Lingen eindigde net als het seizoen ervoor op de 8e plaats, nu met 40 pt. En een positief doelsaldo van 38, doordat de laatste thuiswedstrijd met 30-25 gewonnen werd van Leutershausen.


De HSG Nordhorn-Lingen haalde wel de 1e plaats met de toeschouwers. Met een gemiddelde van ruim 2000 toeschouwers per wedstrijd. Gezien de vele problemen met blessures moet deze 8e plaats echter hoger worden aangeslagen. Na de laatste wedstrijd werd afscheid genomen van Madsen en Rooba en werden nieuwe spelers voorgesteld. Tot grote vreugde van velen was Toon Leenders één van hen. De populaire Nederlander kwam terug van Bevo HC. Ook nieuw zijn Philipp Vorlicek van TBV Lemgo 2 en nog een Nederlander, Alec Smit van de Limburg Lions. Zodat er dit seizoen maar liefst 4 Nederlanders in de selectie van de HSG zitten. Een reden temeer voor alle handbalfans uit de grensstreek eens in Nordhorn of Lingen te komen kijken.

En de HSG Nordhorn-Lingen is prima gestart in het nieuwe seizoen. Nadat men in het bekertoernooi topclub Füchse Berlijn ( met nagenoeg alleen maar internationals uit vele landen ) een verlenging had afgedwongen, waarin men uiteindelijk onderuit ging met 31-34, werd de HSG in de pers de betere ploeg genoemd. Mede hierdoor waren de verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd natuurlijk hoog gespannen. En de HSG stelde zijn publiek in de Emsland Arena niet teleur. De ruim 2000 toeschouwers zagen de HSG na een prima wedstrijd met 26-19 ( rust 11-9 ) winnen van de HG Saarlouis. De volgende thuiswedstrijd is in het Euregium in Nordhorn en wel op zaterdag 09 september a.s. tegen het gepromoveerde Eintracht Hagen met o.a. de Nederlander van Poolse afkomst Bartosz Konitz in de gelederen. Aanvang wedstrijd is om 19.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda