Goede wedstrijden door Emmer jeugdhonkballers.

EMMEN - De Bedrocks Junioren 1 waren zaterdag in een dubbele wedstrijd op de Meerdijk twee keer te sterk voor de Centrals uit De Bilt. De Emmer pitchers hadden de slagmannen van de bezoekers goed onder controle en het veld stond zijn mannetje.


In de eerste wedstrijd kon Pitcher Ruben van Wieren de wedstrijd net niet in zijn eentje uitgooien. De laatste nul moest gemaakt worden met Scott Schulting op de heuvel. Schulting speelde dit seizoen voor HCAW in Bussum, maar keerde na een schouderblessure terug naar Bedrocks. De eindstand van de “uitwedstrijd” die onder leiding stond van Umpire Melvin Brandjes werd bepaald op 6-16 winst voor de Emmen

In de 2e wedstrijd onder leiding van Arjan Koreman, hield werper Max Kamp de bezoekers gedurende 3 innings onder controle, waarna Schulting ook de tweede wedstrijd mocht afmaken. Trainer-coach Devi Seijkens toonde zich tevreden over de foutloos spelende verdediging. Julian Zoeteman met 3 hits en Scott Schulting met negen binnengeslagen punten, vormden een sterke basis voor de aanval van Emmen. Met de 22-5 winst voor Bedrocks bleken de Centrals geen partij voor de Bedrockers die nog steeds kans maken op het kampioenschap in de landelijke 2e klasse. Daarvoor moeten ze de nog resterende 3 wedstrijden winnen en zeker die tegen mededinger Blue Hawks in Zwolle op 7 oktober.

Aspiranten
De aspiranten hadden zaterdag de mogelijkheid hun positie op de ranglijst te verbeteren. Tegenstander Diamonds in Drachten moest daarvoor wel verslagen worden, maar dit bleek lastiger dan gedacht. De eerste slagbeurt van Bedrocks leverde geen punten op, door sterke pitching van de tegenstander. Drachten daarentegen wist al in de eerste inning 4 punten binnen te slaan. In de daaropvolgende innings wist Bedrocks geen vuist te maken tegen de pitcher, welke 4 innings kon blijven staan.

Gelukkig had ook Bedrocks Pitcher Thimo Chzudar deze dag een goede pitchingarm, waardoor de schade beperkt bleef tot max. 5 punten. In de laatste inning, met een andere pitcher, wist Bedrocks eindelijk de honken te bereiken. Voor Hendri Hadders werd het zelfs een moment om niet te vergeten, want in zijn tweede wedstrijd als honkballer wist hij zijn eerste punt voor de Bedrocks binnen te halen, mede dankzij een prachtige slag van Dariën Vinke, die ook nog een punt wist binnen te lopen. Eindstand 5 - 2.

Junioren 2
Het tweede juniorenteam deed deze week goede zaken. Op maandag moesten de Cubs uit Hardenberg er aan geloven. De gebroeders Brandjes hadden als pitcher en catcher gelegenheidsduo weinig moeite om de wedstrijd in Hardenberg tot een goed einde te brengen. Met 0-13 waren de Emmenaren de duidelijke winnaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda