Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Het moest er een keer van komen! De eerste nederlaag van de HSG Nordhorn-Lingen. Na de eerste vijf wedstrijden gewonnen te hebben, was de beste start in de 2e Bundesliga een feit. Ook de uitwedstrijd bij de EHV Aue, waar nog nooit gewonnen was, zette de HSG om in de 4e zege van dit seizoen ( 27-23 ). En vervolgens werd thuis in het Euregium de Eintracht uit Hildesheim aan de zegekar gebonden ( 28-25 ).

Gevolg: 10 pt. Uit 5 wedstrijden. En een gedeelde 1e plaats. Dat de overwinning in de derby tegen de Eintracht niet zonder slag of stoot ging, blijkt niet alleen uit de uitslag, maar ook leverde deze match een aantal blessures op. Nicky Verjans bleek een botje in een vinger gebroken te hebben, en nieuweling Philipp Vorlicek kreeg een bal in zijn gezicht en kon vanaf dat moment niet meer meespelen en was behoorlijk aangeslagen. En juist deze beide spelers staan op dezelfde positie. Philipp kon wel meespelen in de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Rimpar, maar bleek nog niet echt hersteld te zijn.

Om de nederlaag ( 26-23 ) alleen daarop te schuiven is ook weer niet terecht, aangezien de HSG Nordhorn-Lingen twaalf minuten voor tijd nog met 3 goals leidde ( 18-21 ). Gelukkig is schutter Jens Wiese wel weer terug en scoorde maar liefst 8 keer. Nu maar weer vooruit kijken en na de langste reis van dit seizoen met 2 punten terugkeren van de uitwedstrijd tegen Konstanz aan de Bodenzee. De volgende thuiswedstrijd is dan weer een derby en wel tegen de Wilhelmshavener HV. In deze wedstrijd komen maar liefst 7 Nederlanders aan bod, 4 bij de HSG Nordhorn-Lingen en 3 bij de WHV.

Tenminste als ze fit zijn. Bij de HSG zijn dat Patrick Miedema, Toon Leenders, Nicky Verjans en Alec Smit. Bij de WHV zijn dat Kai Smits, Duncan Postel en Rutger ten Velde. Reden genoeg voor een speciale camera ploeg uit Nederland om in Lingen opnames te maken. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Emsland Arena in Lingen op zaterdag 7 oktober a.s. en begint om 19.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda