Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Na het grandioze handbalfeest in de Emsland Arena in Lingen en de overwinning tegen buurgenoot TV Emsdetten staan de volgende mega uitdagingen voor de HSG Nordhorn-Lingen voor de deur. Na een competitie vrij weekend voor de jongens van trainer Bültmann, die zijn contract bij de HSG voor de komende jaren verlengd heeft, begint de HSG zaterdag de 4e november met de mogelijk zwaarste klus van dit seizoen.

De HSG moet namelijk uit naar de ongeslagen koploper BHC ( Bergischer HC ), dit seizoen terug in de 2e Bundesliga na een aantal jaren in de hoogste klasse gespeeld te hebben.

De volgende thuiswedstrijd van de HSG Nordhorn-Lingen is dan op vrijdag 10 november in Nordhorn in het Euregium. Dan speelt de HSG, dat momenteel op de 4e plaats staat, tegen de VFL Lübeck Schwartau, die al sinds jaar en dag goede seizoenen draaien in de tweede Bundesliga en op dit ogenblik met 1 punt meer dan de HSG op de 2e plaats staan. Spanning gegarandeerd dus. Deze nieuwe topwedstrijd in het Euregium begint om 19.30 uur. Het handbalvrije weekend gold overigens niet voor de “Oranje-jongens”van de HSG, Toon Leenders en Alec Smit.

Zij waren met de nieuwe bondscoach van onze Oranje Heren, de IJslander Erlingur Richardsson, op pad voor de WK –kwalificatie van 2019. Zij zijn ongetwijfeld met een heel goed gevoel teruggekeerd in Nordhorn, aangezien de Nederlandse heren beide wedstrijden in hun poule 5 wonnen. Thuis tegen Griekenland ( 29-20 ) en uit bij de Belgen ( 26-25 ). Hierdoor staan de Oranje mannen bovenaan in hun groep. Een plaats die aan het eind van de rit recht geeft op Play-Off wedstrijden tegen een topland, zoals de laatste keer tegen Polen. Eén van de uitblinkers was zeker de ex-HSG speler Bobby Schagen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda