Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Wat een topprestatie van de HSG Nordhorn-Lingen! En wat hadden de spelers, inclusief technische staf, en iedereen die de HSG een warm hart toedraagt, dit succes nodig. Dat bleek wel uit de gebalde vuisten van verschillende spelers na afloop van deze krimi tegen de HBW Balingen-Weilstetten. Ondanks dat verschillende spelers niet topfit waren werd de HBW Balingen op wilskracht en met goed spel verslagen met 24-22 na een ruststand van 12-11.

En dat onder luide toejuichingen van opnieuw een goed gevulde Emsland Arena in Lingen. Ruim 2500 toeschouwers stonden op het laatst op de banken om de HSG door de laatste moeilijke minuten te schreeuwen, waardoor men opnieuw thuis ongeslagen zou blijven. En dat niet alleen. Met deze zege behoudt de HSG Nordhorn-Lingen ook aansluiting met de top van de 2e bundesliga.

De HSG klimt naar de 5e plek met 19 punten. Uitblinkers waren deze keer weer keeper Björn Buhrmester met vele stops en zelfs een goal over de hele in een leeg doel, Pavel Mickal en Lutz Heiny. Lutz Heiny was het ook die in de laatste seconde verantwoording nam en de beslissende treffer in het doel joeg, langs een verbouwereerde keeper van de tegenstander. Waarna hij vervolgens bijna bedolven werd onder zijn medespelers.

Maar vooral was het een echte teamprestatie, aangezien belangrijke spelers niet fit waren, zoals Luca de Boer, maar ook was Jens Wiese ( voor rust goed voor 4 treffers ) niet in staat de tweede helft te spelen. In de dekking speelde ook Stephan Wilmsen, als vervanger voor Luca de Boer een puike partij.

Tussen twee uitwedstrijden speelt de HSG Nordhorn-Lingen de volgende thuiswedstrijd opnieuw in de Emsland Arena in Lingen. En wel op zaterdag 2 december a.s. om 19.30 uur. Tegenstander is dan het gepromoveerde HC Rhein Vikings uit Neuss. De fusieclub Neusser HV brengt op deze manier, samen met ART Düsseldorf, tophandbal terug naar Düsseldorf. Daarna speelt de HSG Nordhorn-Lingen in dit jaar nog maar één thuiswedstrijd, maar daarover meer in de volgende tophandbal net over de grens.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda