Tophandbal net over de grens

EMMEN - Nu het EK Handbal voor de Heren met een aantal verrassingen weer voorbij is, keren we terug tot het Handbal van alle dag. Ook voor de HSG Nordhorn-Lingen, dat de draad van de competitie in de tweede bundesliga zo goed mogelijk weer probeert op te pakken natuurlijk. En als het kan wat minder wisselvallig dan de laatste wedstrijden voor de EK pauze.

Het begon met de ( 1e ) thuisnederlaag van dit seizoen. Het moest er misschien een keer van komen, maar tegen de HC Elbflorenz uit Dresden? En dat voor ruim 2.500 toeschouwers! Maar in de 2 daaropvolgende moeilijke uitwedstrijden toonde het team opnieuw karakter. En dat met een aantal geblesseerden. Uit bij de nr. 4 Hamm werd knap gelijkgespeeld ( 27-27 ).

Misschien had er zelfs wel winst ingezeten, ware het niet dat Patrick Miedema, op dat moment in prima vorm, moest uitvallen met een vinger uit de kom. Hij is inmiddels geopereerd. Bij het in degradatie nood verkerende HG Saarlouis, werd ook knap met zoveel afwezigen zelfs gewonnen ( 30-28 ). Die draad probeert de HSG Nordhorn-Lingen weer op te pakken in de eerste thuiswedstrijd van het kalender jaar 2018.

Op zondag 11 februari komt dan de THSV Eisenach in de Emsland Arena op bezoek. Ook deze roemruchte vereniging strijd tegen degradatie. De wedstrijd begint om 17.00 uur in een hopelijk weer volle Emsland Arena in Lingen. Door de vele toeschouwers in beide thuishallen staat de HSG op de eerst plaats wat de toeschouwers aantallen betreft. Gemiddeld ruim 2.000! Het zou mooi zijn als in de EK pauze alle geblesseerden en geopereerde spelers weer fit geworden zijn.

Wat het EK Handbal voor Heren betreft. Onze Oranje Heren, die de weg omhoog ingeslagen lijken te hebben, troffen het niet met de loting! We mogen het opnemen tegen de verrassende en de van Spanje verliezende finalist Zweden! Maar zoals een bekende slogan van een bekend automerk zegt: “niets is onmogelijk”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda