EKC 2000 speelt een goede wedstrijd tegen de terechte kampioen

EMMEN - Afgelopen zaterdag speelde EKC 2000 voor haar laatste kans om uitzicht te houden op klassebehoud. De ongeslagen koploper Juventa kwam op bezoek voor hun kampioenswedstrijd. De gasten uit Hardenberg kwamen met maar liefst drie bussen en zorgden samen met het ook talrijk opgekomen thuispubliek voor een fantastische sfeer in de vrijwel uitverkochte sporthal Bargeres in Emmen. De thuisploeg wist het feestje niet te verstoren, de wedstrijd eindigde in 17-20.

De beginfase was duidelijk voor Juventa, dat sterk uit de startblokken schoot. Binnen enkele minuten stond er een 0-3 achterstand op het scorebord. Via 2-3 liepen de gasten geheel terecht uit naar een 2-6 voorsprong. EKC 2000 was niet van plan om mee te werken aan het feestje en zette alles op alles om dichterbij te komen. Een hele sterke periode van de Emmenaren zorgde voor een perfecte inhaalrace. Vlak voor rust wist de thuisploeg de stand op 8-8 te krijgen en middels een gescoorde vrije bal ging EKC 2000 zowaar rusten met een 9-8 voorsprong.

Na rust nam de spanning alleen maar toe en de wedstrijd werd mede vanwege de grote belangen alleen maar harder. EKC 2000 bleef lange tijd aan de goede kant van de score. Via 12-11 en 13-12 werd het met nog een kwartier te spelen zelfs 14-12 en een verrassing hing in de lucht. Juventa wist echter gelijk te maken en na 14-14 zelfs op 14-15 te komen. Ook nu wist EKC 2000 weer iets terug te doen en scoorde 15-15.

Om en om werd er in het harde duel gescoord en op de stand 16-16 lastte de scheidsrechter even een time-out in om de gemoederen even tot rust te doen komen. Juventa kwam na deze korte rust het best terug in de wedstrijd en wist na 16-17 middels twee strafworpen op een 16-19 voorsprong te komen. De eindstand werd 17-20 in het voordeel van Juventa dat volgend jaar in de 1e klasse gaat spelen.

Volgens EKC 2000-coach Atte van Haastrecht is Juventa de terechte kampioen. “Een complete ploeg met fris korfbal”, aldus Van Haastrecht. Hij maakt tevens de balans op voor zijn eigen ploeg: “EKC 2000 zal helaas weer opnieuw moeten beginnen in de 3e klasse. Een hard gelag daar we regelmatig hebben laten zien tot meer in staat te zijn. We wisten het echter in onvoldoende winstpartijen uit te drukken.”

EKC 2000 speelt dit zaalseizoen nog drie wedstrijden. Zaterdag 10 februari komt Woudenberg op bezoek in Emmen. De wedstrijd start om 19.30 uur in sporthal Bargeres