Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - De start na de EK pauze was voor de HSG Nordhorn-Lingen, zoals verwacht, zwaar. Een aantal geblesseerde spelers waren inderdaad terug bij de HSG, maar de thuisploeg ontbeerde natuurlijk wedstrijdritme met vele teruggekeerde spelers, die nauwelijks met het team getraind hadden. Maar het lukte de thuisploeg toch het tegen degradatie strijdende Eisenach, dat ook een aantal dragende spelers weer in de ploeg had na blessures, op de knieën te krijgen.

Op de valreep en met de steun van de ruim 3.000 toeschouwers in de Emsland Arena kon de HSG Nordhorn-Lingen de wedstrijd draaien en uiteindelijk met 26-25 winnen. En dat was enorm belangrijk voor het zelfvertrouwen met het oog op de komende wedstrijden. De eerste “engelse week” in het nieuwe jaar begint vrijdag 16 februari met de uitwedstrijd bij het eveneens goed gestartte Eintracht Hagen, waarna woensdag 21 februari al weer de eerste thuiswedstrijd van 2018 in het Euregium in Nordhorn van start gaat. En wel tegen de EHV Aue.

Deze wedstrijd begint om 19.30 uur in het Euregium in Nordhorn. De daaropvolgende thuiswedstrijden zijn: zondag 04 maart 2018 tegen topclub Rimpar om 17.00 uur in de Emsland Arena in Lingen en op zondag 11 maart 2018 om 17.00 uur in het Euregium in Nordhorn tegen de HSG Konstanz. Transfernieuws van de HSG Nordhorn-Lingen: de meeste spelers, die nog geen nieuw contract hadden, hebben bijgetekend voor het komende seizoen, zoals Terwolbeck, de Boer, Seidel en Mickal.

Tevens heeft de HSG Nordhorn-Lingen al twee nieuwelingen te melden. Twee schutters. Julian Possehl van rivaal ASV Hamm en Georg Pöhle van de TV Emsdetten. De HSG Nordhorn-Lingen staat op dit moment met 26 punten op een 7e plaats met 5 punten achterstand op de 2e promotieplaats. Bovenaan en ver voor de rest staat de Bergischer HC met 40 punten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda