Gebben van Venrooy-rijders sterk in MXGP in Italie

ROGAT - Het Gebben Van Venrooy Kawasaki team heeft zich goed laten zien tijdens de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento. Op zaterdag lieten beide rijders al zien zich goed thuis te voelen op het technische circuit, wat resulteerde in een achtste startpositie voor Maxime Desprey en een vijftiende voor Alessandro Lupino.


Tijdens de eerste manche was het Desprey die lange tijd knokte om een top tien positie maar door een klein foutje in de slotfase uiteindelijk op een twaalfde positie finishte. Lupino had een wat mindere start en zat vast in het verkeer maar knokte zich uiteindelijk naar een mooie veertiende positie.

Tijdens de tweede manche waren beide rijders goed vertrokken. Lange tijd leek de Fransman Desprey voor een sensatie te kunnen zorgen door zich in de top tien te handhaven. Hij voelde de hele wedstrijd een groep rijders in zijn nek hijgen maar gaf geen krimp. In de voorlaatste ronde kwam de Fransman tijdens het passeren van een achterblijver even in een verkeerd spoor terecht en werd gepasseerd en viel terug naar positie 11. Lupino had een lastige wedstrijd, knokte zich terug naar de twaalfde positie maar door een foutje in de laatste ronde finishte de Italiaan op positie 13.

In het dagklassement vinden we Desprey terug in de top 10 en Lupino op positie 13. Aanstaand weekend staat het Gebben Van Venrooy team aan de start bij de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda.

Daguitslag Grand Prix Italie:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Clement Desalle 42 Pnt
3 Antonio Cairoli 40 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt
10 Maxime Desprey 19 Pnt
13 Alessandro Lupino 15 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda