Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen blijft constant in het niet constant zijn. Thuis tegen de nr. 2 Bietigheim keek het vanaf het begin al snel tegen een achterstand aan, die bij rust ( 11-14 ) nog steeds op het bord stond. Tot ruim in de 2e helft had men nog steeds hoop dat de ommekeer zou komen.

Voor ruim 3000 toeschouwers in de Emsland Arena in Lingen en bij een stand van 22-26 in het nadeel van de thuisploeg braken de laatste 5 minuten aan. En ging het lampje bij de HSG uit en konden de gasten de stand nog naar 22-31 tillen. Geen goede reclame dus! En net als je dan denkt dat de uitwedstrijd bij Emsdetten, ook nog een derby, wel eens ( te ) moeilijk zou kunnen worden richten de mannen van trainer Bültmann zich weer op en behalen een meer dan verdienstelijk gelijkspel ( 30-30 ).

De volgende thuiswedstrijd is dan de klapper van het jaar. De aanstaande kampioen komt op bezoek. En met de Bergischer HC heeft de HSG Nordhorn-Lingen nog een appeltje te schillen. Misschien wel een mand vol, want in de uitwedstrijd leed men een dikke nederlaag ( 29-18 ). Deze wedstrijd in het Euregium in Nordhorn is op zondag 15 april a.s. en begint om 17.00 uur. Na de uitwedstrijd bij Lübeck-Schwartau ( vrijdag de 20e ) speelt de HSG op zondag 22 april het tweede deel van weer een dubbel weekend en wel tegen Tusem Essen in de Emsland Arena. Aanvang van deze wedstrijd is ook weer om 17.00 uur.

Daarna gaat dan echt de eindfase van deze jaargang beginnen. Maar daarover later meer. Ondertussen hebben de Nederlandse Oranje jongens bij de HSG er weer drukke dagen opzitten met het Nederlands team, dat in Houten een internationaal toernooi ter voorbereiding op de Play Off wedstrijden tegen Zweden afwerkte. Aangezien ook Nederland B van de partij was kon de IJslandse trainer Erlingur Richardsson naar hartelust wisselen. En met goed resultaat. Voor het eerst sinds 1998 won het een toernooi op eigen bodem. En dat na winst op IJsland, Japan ( met de voormalige topcoach van de Duitse heren Dagur Sigurdsson ) en Nederland B.

Ook de finale, opnieuw tegen IJsland, wonnen de Oranje mannen ( 26-24 ) met opnieuw een hoofdrol voor keeper Gerrie Eijlers. Ook de HSG spelers Patrick Miedema, Toon Leenders en Alec Smit konden hun kunsten veelvuldig vertonen en middels doelpunten hun stempel op de wedstrijden drukken. Over Alec Smit gesproken. Hij heeft zijn contract bij de HSG Nordhorn-Lingen met een jaar verlengd.