Oosting E&O 2 kampioen 2e divisie

EMMEN - Het tweede herenteam van Oosting E&O, uitkomend in de 2e divisie, heeft zaterdag op de laatste speeldag het kampioenschap binnengesleept. De ploeg van coach Freek Gielen moest in Ede winnen van Reehorst om niet afhankelijk te zijn van andere resultaten. Gesteund door ruim 200 meegereisde supporters begonnen de Emmenaren aan de wedstrijd.

Als snel werd duidelijk dat zenuwen een rol gingen spelen in het duel. E&O 2 had tijd nodig om in de wedstrijd te komen tegen de nummer 5 van de ranglijst. Maar tegen het einde van de eerste helft nam het wat afstand. Dit resulteerde in een 7 – 11 ruststand.

Wellicht waren de gedachten al bij het aanstaande kampioenschap. Maar de start in de 2e helft was dramatisch. De moeizaam opgebouwde voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en Reehorst trok de stand gelijk, 12 – 12.

Coach Freek Gielen moest vanaf de zijlijn alle zeilen bijzetten. Maar hij kreeg zijn team weer op de rails. In korte tijd nam E&O afstand 13 – 19. Reehorst wilde nog wel en deed er (inclusief coach) alles aan om de Emmenaren uit hun ritme te halen. Het mocht niet baten. E&O liet zich niet meer van de wijs brengen en pakte door een 18 – 22 overwinning de titel in de 2e divisie en komt het volgende seizoen uit in de 1e divisie.

Het feest op het veld en in de kleedkamer was groot en dik verdiend.