HSG Nordhorn-Lingen opnieuw derby Sieger!

Vele handbal fans zien een uitstekende 2e liga wedstrijd LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen is uitstekend door de Kerstdagen gekomen en heeft het succesvolle jaar 2018 op een geweldige manier afgesloten. Na de winst op de Wilhelmshavener HV afgelopen zaterdag won het nu voor maar liefst 3.500 enthousiaste toeschouwers,


Daaronder vele fans van de TV Emsdetten, opnieuw van de ploeg van trainer Daniël Kubes. Na een ruststand van 16-16 zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Trainer Kubes, de man die zelf een HSG Nordhorn verleden heeft, moest lijdzaam toezien hoe één van zijn betere spelers, Merten Krings, zichzelf en zijn ploeg benadeelde door in de 51e minuut zijn 3e 2-minuten straf binnen te hengelen.

Na de rode kaart voor Krings kon de HSG de wedstrijd definitief naar zich toetrekken. Met 34-30 won het opnieuw van de TV Emsdetten, waardoor het vaster op de derde plek staat en met een gerust hart kan genieten van de winterstop, vanwege het WK Handbal voor heren dat in Januari in Duitsland en Denemarken plaats vindt. Onder de uitstekende leiding van het ervaren koppel Immel/Klein ging deze derby lange tijd volkomen gelijk op. De wedstrijd was stevig maar niet echt hard of unfair. Gezien de derby sfeer en de belangen van deze wedstrijd zijn 8 tijdstraffen niet veel.

De HSG Nordhorn-Lingen heeft nu van zijn laatste 10 wedstrijden er 8 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren ( uit bij de huidige nr. 4 de Tus N. Lübbecke ). Voorwaar een uitstekende prestatie van het team van trainer Heiner Bültmann, zeker in het licht van de vele blessures. Nog steeds ontbreken er 4 spelers ( aanvoerder Nicky Verjans, Alex Terwolbeck, Jens Wiese en Lutz Heiny ). Hopelijk is de ziekenboeg na de winterpauze opnieuw leger geworden. Hoewel het ook nu weer een team prestatie was, zijn er altijd spelers die er op de één of andere manier uitspringen.

Keeper Björn Buhrmester had opnieuw vele stops, waaronder 2 strafworpen ( de HSG miste er ook 2 ), Lasse Seidel speelde in het laatste deel van de wedstrijd ( na het uitvallen van Patrick Miedema met een blessure ) een belangrijke rol als mid opbouwer, Luca de Boer met 4 prachtige treffers, Julian Possehl met 6 Tore zeer trefzeker en ook Georg Pöhle liet het vijandelijke net weer danig bollen ( 8 goals ). Alec Smit scoorde 3x, Toon Leenders en Patrick Miedema kregen beiden 1 kruisje achter hun naam. Keeper Bart Ravensbergen hoefde dit keer niet in actie te komen en kan zich gaan opmaken voor de oefenstage met het Nederlands team in Noorwegen en Slowakije.

Bij de TV Emsdetten sprongen Janko Bozovic ( 9 treffers) , Sven Wesseling, Dirk Holzner en Merten Krings ( allen 6 goals ) eruit. Nieuwkomer Jorn Smits kreeg 1 kruisje achter zijn naam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda