Handbal Heren Oranje op reis door Europa

EMMEN - Het Nederlands Herenteam heeft zijn eerste oefentoernooi in Noorwegen afgerond en gaat op weg naar Slowakije voor de tweede oefenstage. En dat alles voor HET grote doel: plaatsing voor het EK Handbal 2020 in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. En dat voor de eerste keer in de geschiedenis van het Herenhandbal in Nederland!


Want de heren willen de Oranje Dames achterna, voor wie plaatsing voor een EK en WK onderhand al “gewoon” geworden is. En deze missie kan slagen, want Nederland staat er goed voor. Om een goed team te smeden moet je je meten met sterke landen. Landen dus, die al regelmatig verschijnen op een EK of WK. Dat gebeurde in Noorwegen met tegenstanders als Brazilië, IJsland en het gastland Noorwegen zelf. Dan kun je verliezen van dit soort landen. Geen probleem, als je sterker wilt worden. En van deze drie landen werd dan ook verloren, maar Oranje kon lange tijd gelijke tred houden met deze “toplanden” en dat geeft hoop voor de toekomst.

De eerste wedstrijd tegen Brazilië ging na een ruststand van 14-18 verloren met 32-35, waarbij Bobby Schagen ( 7 ), Ivo Steins (6 ) en Iso Sluijters ( 5 ) de topscorers waren en beide keepers ( Bart Ravensbergen, HSG Nordhorn-Lingen, en René de Knegt, Hurry-Up ) een goede wedstrijd speelden.

De tweede partij tegen het gastland Noorwegen werd na een ruststand van 15-16 met 29-36 verlies afgesloten. Kay Smits ( nog steeds groeiende na zijn overgang naar het Deense TTH Holstebro ) werd in deze wedstrijd topscorer met 7 treffers. Ook de laatste wedstrijd, tegen IJsland, werd met verlies afgesloten. Na met rust al met 12-14 achter gestaan te hebben, werd het uiteindelijk 23-27. Gezien de ervaring van deze landen allemaal “normale” nederlagen. Opnieuw werd Kay Smits topschutter met 9 doelpunten. Luc Steins werd tot “man of the match” gekozen. Toon Leenders ( 3x ) en Alec Smit ( 1x ), beiden van de HSG Nordhorn-Lingen, droegen ook hun steentje bij.

En nu op weg naar Slowakije waar vandaag en morgen de volgende oefenwedstrijden op het programma staan. Vandaag tegen het gastland Slowakije en morgen tegen Roemenië. En dat alles om de missie: “plaatsing voor het EK van 2020” maar te laten slagen!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda