Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Na de “stille” competitie periode vanwege alle EK Kwalificatie wedstrijden van de landenteams voor het EK 2020 in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen gaan we de spannende competitie in Duitsland weer hervatten. Net voor de interland- stop speelde de HSG Nordhorn-Lingen nog de uitwedstrijd in Dresden bij de HC Elbflorenz. Dat dit geen gemakkelijke opdracht voor de HSG zou worden stond bij voorbaat al vast en dat bleek ook.


Na de 13-8 voorsprong bij de pauze werd het gaandeweg moeilijker deze 5-goals voorsprong te behouden. Voor bijna 1700 toeschouwers in de prachtige Ballsport Arena in Dresden kwam de thuisclub steeds dichterbij. Toch nam de HSG de twee punten mee naar Nordhorn. Keeper Bart Ravensbergen was één van de uitblinkers met vele stops en zelfs een doelpunt over de hele. Veel heeft het niet veranderd in de stand van de 2e Bundesliga, aangezien bovenin ook de beide koplopers wonnen. Maar de HSG blijft bij en houdt uitzicht op promotie.

Wat dat betreft wordt de eerstvolgende thuiswedstrijd mogelijk van cruciaal belang. Thuisverlies kan de HSG zich niet permitteren, zeker niet tegen de nr. 4 de ASV Hamm, dat op 2 punten staat en ook graag omhoog wil. Deze wedstrijd is Paaszaterdag ( 20 april ) in het Euregium in Nordhorn. Aanvang van de wedstrijd is ’s avonds om 19.30 uur. Na deze thuiswedstrijd speelt de HSG nog 8 wedstrijden, waarvan 4 thuis. Daarover later meer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda