De HSG Nordhorn-Lingen heeft het nagenoeg onmogelijke toch gehaald.

NORDHORN/LINGEN - Precies 10 jaar na de ( wegens geldproblemen gedwongen ) degradatie uit de 1e Bundesliga is men weer terug op het hoogste niveau. Voorwaar een knappe prestatie. Van de laatste 11 wedstrijden wonnen de, met 5 Nederlandse jongens ( deels internationals ) uitgeruste selectie van de roodhemden, er maar liefst 9.


En aangezien de, op dat moment enige concurrent, HSC 2000 Coburg, in die fase punten verspeelde, kon de HSG Nordhorn-Lingen in zijn laatste thuiswedstrijd een geweldig feest vieren. Terug in de 1e Bundesliga! Zowel de tranen als het bekende vocht vloeiden rijkelijk. En dat niet alleen door de warmte.

Inmiddels staan we nu na een aantal maanden relatieve rust alweer aan de start van de nieuwe competitie. Jaargang 2019-2020. En natuurlijk is er al weer het nodige gebeurd. Wil je als debutant op het hoogste niveau een kans hebben, moet je de selectie versterken. Als het kan met één of meerdere toppers. Wat dat betreft heeft de HSG Nordhorn-Lingen zijn uiterste best gedaan. Zeker binnen het kader van de financiële mogelijkheden. Op een aantal posities had de HSG ook zeker versterking nodig. Als eerste kwam Anton Prakapenia om de verdediging meer kracht en body te geven.

Vervolgens zag men kans om Robert Weber voor de rechterhoek te strikken na zijn mislukte transfer naar Zwitserland. Robert Weber is een echte aanwinst. Hij scoorde in zijn 10 jaar bij de SC Magdeburg een record aantal goals. Ruim 2000 en is een zekerheidje bij strafworpen. Iets dat de HSG goed kan gebruiken. En vorige week zag men ook nog kans om Dominik Kalafut te contracteren. Hij speelt op de cirkel en zal de beide huidige cirkellopers bij de HSG Nordhorn-Lingen, Toon Leenders en Luca de Boer, de nodige lucht kunnen verschaffen. Alle drie de spelers hebben veel Bundesliga ervaring en zijn dus aanwinsten om een kans te maken het verblijf in de 1e Bundesliga te verlengen.

Na een intensieve trainingsperiode met de nodige test wedstrijden tegen zowel eerste- als tweede bundesliga clubs moet het nu gaan gebeuren. Missie Handhaving in de 1e Bundesliga! Om volledig te zijn: de Liqui Moly Handbal Bundesliga. Het zal niet gemakkelijk worden, maar “niets is onmogelijk” luidde een bekende spreuk van één van de vorige sponsoren en zo is het. Met de steun van het publiek ( er zijn in de aanloop meer seizoen kaarten verkocht dan ooit ) kan de HSG Nordhorn-Lingen, zeker in thuiswedstrijden, voor het nodige vuurwerk zorgen.

Traditioneel start het nieuwe handbal seizoen bij de buren met de bekerwedstrijden. En die worden in 16 poules van 4 clubs afgewerkt. Zaterdags de halve finales en de volgende dag (zondag) spelen de beide winnaars dan tegen elkaar. Alleen deze winnaar gaat door naar de volgende ronde. De HSG Nordhorn-Lingen mag één van deze poules organiseren. Op zaterdag 17 augustus a.s. om 15.00 uur spelen eerst TSV Altenholz en SC DHFK Leipzig ( 1e bundesliga ) tegen elkaar. Om 18.00 u. begint dan de wedstrijd HSG Nordhorn-Lingen tegen SG Schalksmühle-Halver. Dit alles in het Euregium in Nordhorn.

De eerste thuiswedstrijd in de competitie volgt dan op donderdag 22 augustus a.s. ook in het Euregium in Nordhorn. Deze wedstrijd begint om 19.00 u. Tegenstander is de Bergischer HC. De club die het vorige seizoen op een uitstekende 7e plek eindigde, met de Nederlandse international Jeffrey Boomhouwer in de gelederen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda