Hurry-Up laat thuis de tanden zien

Hurry-Up na 3 speelronden alleen koploper in de Bene-League JD Techniek Hurry-Up heeft debutant Houten duidelijk gemaakt dat de ploeg uit Zwartemeer dit jaar een grotere rol in de BENE-LEAGUE wil spelen. In de eigen Succes Holidayparcs Arena in Zwartemeer werd de ploeg van coach Rick Louw ( op tijd terug van zijn huwelijksreis ) na een ruststand van 18-13 uiteindelijk met 37-29 met lege handen naar huis gestuurd.


Geflatteerd?
Enigszins wel. De jonge ploeg uit Houten speelde een goede wedstrijd en bleef lange tijd in het spoor van de ploeg van coach Joop Fiege. Na ruim 20 minuten nam het zelfs brutaal even de leiding. De ploeg speelde gedurfd en snel. Vooral uitblinker Thies Berendsen van de gasten zag steeds weer kans de soms aarzelende defensie van de thuisclub met verrassende schoten te verschalken. Kort voor het rust signaal nam de thuisclub het initiatief weer over om het ook na de rust vast te houden.

Dipje
Halverwege de 2e helft leek het er even op dat Hurry-Up het, net als in de vorige wedstrijd, zichzelf opnieuw moeilijk ging maken. Mede door een aantal ongelukkige en onnodige tijdstraffen liep de voorsprong van 7 ( 22-15 ) terug tot 3 ( 27-24 ). Houten rook zijn kans, maar de thuisclub herstelde net op tijd, na een time-out , de verhoudingen. Onder aanvoering van de deze avond weergaloze nieuwkomer José Rolo nam het definitief afstand van de gasten. De van ABC Braga overgekomen Rolo strooide kwistig met schitterende passes en scoorde zelf ook nog eens 4x.

Bredere selectie

En zo bracht de bredere selectie van de thuisclub uiteindelijk het verschil. Ook het onderscheid in kracht bleek duidelijk in het laatste kwart van de wedstrijd. Iets dat verliezend coach Rick Louw na afloop ook volmondig beaamde. Ook coach Joop Fiege was het daar mee eens. “Met deze bredere groep kon ik aan het eind lekker door wisselen”, aldus Joop Fiege. Hem geconfronteerd met de vraag waarover hij het meest tevreden was vandaag antwoordde Joop Fiege: ” Met de teamgeest. We staan er als ploeg. We helpen elkaar en durven elkaar te corrigeren en aan te spreken als er iets niet goed gaat. Aan het eind bleek ook dat ik met deze selectie niet alleen meer kan wisselen, maar ik heb ook meer variatie mogelijkheden, zowel in de dekking als in de aanval.”

Als Tim Reemer ( die dolgraag met Oranje mee wil naar het EK in Januari ) nog langer kan spelen kan hij van nog meer waarde voor de ploeg worden. Joop Fiege hierover: “ Tim is nog niet zover dat hij langere tijd kan spelen. Hij maakt kleine stapjes en moet dat ook nog blijven doen en goed naar zijn lichaam luisteren. Dan kan hij het EK zeker halen. Hij is slim en kan op meerdere posities spelen.

Uitblinkers aan de kant van de thuisclub: Naast José Rolo waren dat René Jaspers met 11 treffers, waarvan 3 uit een strafworp en Jakub Kastner. De Tjech scoorde 8x. Bij de gasten waren dat Thies Berendsen met 10 treffers, waarvan 4 uit een strafworp en Sonni de Jonge met 7 streepjes achter zijn naam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda