Tophandbal net over de grens

Hervatting competitie na het EK 2020 voor Heren in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk LINGEN/NORDHORN - Nu het EK 2020, op het moment dat U dit leest, voorbij is, hervatten we de landelijke competities. Oftewel we starten met het 2e deel. De meeste spelers zijn inmiddels, met de nodige verhalen over het EK 2020, teruggekeerd bij hun clubs om in ieder geval het laatste deel van de voorbereiding richting die herstart mee te maken. De één uiteraard met meer positieve herinneringen aan dit EK 2020 dan de ander, maar hopelijk zijn ze allemaal gezond en wel terug op de basis.


Een belangrijke herstart van de competitie, die aan het eind moet beslissen over kampioenschap en degradatie. Wat dat betreft staat de HSG Nordhorn-Lingen er zeker niet goed voor. Een laatste plaats met slechts 2 punten is niet datgene waarop men vooraf gehoopt had. De HSG kan dus volop aan de bak en dat moet ook wil men nog enigszins uitzicht houden op een langer verblijf in de 1e Bundesliga dan 1 jaar.

Na de laatste berichtgeving, kort voor de Feestdagen in 2019, waren er louter nederlagen te melden. Zowel uit bij de Rhein-Neckar Löwen, thuis tegen de SC Magdeburg, als ook uit bij de Bergischer HC kon de HSG geen punten bijschrijven op het conto.

De HSG Nordhorn-Lingen hervat de competitie met 2 thuiswedstrijden. En beide in het eigen vertrouwde Euregium in Nordhorn. De eerste op zaterdag 1 februari 2020 tegen de ploeg die nog het dichtst bij de HSG vertoeft op de ranglijst. Die Eulen uit Ludwigshafen hebben 10 punten voorsprong op de HSG.

Misschien komt de HSG bij een overwinning in een flow, wie weet. Deze wedstrijd begint ’s avonds om 20.30 uur. Een week later ( 9 februari ) volgt op zondagmiddag 13.30 uur dan de volgende thuiswedstrijd, ook in het Euregium in Nordhorn. Tegenstander is dan de HSG Wetzlar, dat ergens in het midden van de ranglijst staat. Daarna volgt dan de altijd moeilijke uitwedstrijd bij de huidige kampioen, de SG Flensburg-Handewitt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda