Mission Impossible voor de HSG Nordhorn-Lingen

NORDHORN/LINGEN - Het had zo mooi kunnen zijn voor de HSG Nordhorn-Lingen. Een herstart na de EK pauze met twee thuiswedstrijden. Iedereen gezond en wel terug en dan twee thuiswedstrijden tegen tegenstanders die niet echt tot de top horen in de 1e bundesliga.


Maar de punten en een eventuele flow voor de rest van de competitie kwamen er niet. Beide thuis wedstrijden gingen verloren, waarvan de eerste wel de belangrijkste was. Tegen de directe concurrent Eulen Ludwigshafen mag je natuurlijk thuis niet verliezen wil je nog enigszins uitzicht houden op handhaving in de eerste bundesliga. Maar de Eulen weten wat het betekent om te knokken voor lijfsbehoud en dat ook met verve deden.

Acht tijdstraffen en een rode kaart waren het gevolg. De HSG kreeg “slechts” 2 straffen van de prima leidende scheidsrechters. Ook dat is kennelijk een leerproces. In de uitwedstrijd bij de nog kampioen, de SG Flensburg-Handewitt, deden de mannen van trainer Geir Sveinsson het veel beter. Er werd geknokt om elke centimeter, waardoor de thuisclub van assistent trainer Mark Bult maar moeilijk in zijn spel kon komen.

Uiteindelijk bleven de punten wel in het hoge Noorden, waardoor handhaving op het hoogste niveau nagenoeg een “mission impossible” geworden is. Maar de hoop opgeven zullen de roodhemden nooit doen. Er zijn nog 6 thuiswedstrijden, waarin men alles zal proberen om het punten conto uit te breiden en het trouwe publiek nog wat moois te bieden.

Allereerst donderdag 20 februari a.s. in de Emsland Arena in Lingen, aanvang om 19.00 uur. Tegenstander is dan de Frisch Auf Göppingen, dat ook betere jaren gekend heeft en ook nog vecht om niet op een degradatie plek te belanden. Na de uitwedstrijd in Berlijn tegen Die Füchse volgt dan de volgende doordeweekse thuiswedstrijd.

Op dinsdagavond 3 maart a.s. Ook in de Emsland Arena in Lingen. Tegenstander is dan het verrassend goed spelende en hoog staande TSV Hannover-Burgdorf. Aanvang ook nu 19.00 uur.
De uitslagen:
HSG-Eulen Ludwigshafen 19-21 ( 9-9 )
HSG- Wetzlar 25-31 ( 12-16 )
SG Flensburg-Handewitt- HSG 29-27 ( 16-13 )

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda